Следећи изазов је Анадолу ЕФЕС

69

О предстојећој утакмици са Анадолу ЕФЕС-ом у дворани „Александар НИколић“ (петак 19 часова) говоре тренер Душан Алимпијевић, и капитен Бранко Лазић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у петак од 19 часова екипу Анадолу ЕФЕС-а у утакмици 11. кола Евролиге.

Црвено-белима ова утакмица долази након две „везане“ победе, у Мадриду и над Игокеом у Београду, а тренер Душан Алимпијевић, је окупљеним новинарима на „отвореном“ тренингу у дворани „Александар Николић“ у којој ће се играти ова утакмица рекао и следеће:

Дочекујемо Ефес у добром налету. Трудимо се да наша игра добија праве контуре већ у овој фази такмичења и после Реала и Игокее наставимо мини-циклус. Атмосфера је увек боља када се побеђује.Било је тешко вратити се после те победе у Мадриду која није обична, али смо успели то искористимо да поделимо минутажу против Игокее, да пробамо неке ствари са другим играчима и наставимо да се спремимо за ово што нас чека.После утакмица са Реалом и Игокеом желимо да у добром ритму наставимо мини циклус који се завршава с Ефесом и Цибоном – рекао је тренер црвено-белих, и скренуо пажњу да се поново ствара непотребан притисак.

Веома спортски смо мотивисани, желимо и те како. Али, ствара се некакав терет овој новој генерацији, нешто што ни претходна на крају свог циклуса није играла. Звезда прошле године није играла међу осам, не видим зашто се то бреме намеће овој генерацији. Драго ми је јер се види напредак код играча, не само у кошаркашком смислу, већ и у сазревању, комуникацији, храбрости, па и у кошарци. Они су сада бољи него на почетку, и Звезда ће играти све боље како наши играчи буду напредовали и ухватили континуитет добрих игара – рекао је Алимпијевић.

Капитен Бранко Лазић, осврнуо се и на повратак у дворану „Александар Николић“, али и на чињеницу да је Анадолу ЕФЕС изузетно квалитетна екипа, много боља него што то показује стање на табели.

Искористили смо уторак да се добро одморимо после јаке утакмице с Игокеом, а имамо још времена да се спремимо за меч са Ефесом. Очекујем да ћемо бити спремни и одморни за предстојећи изазов и да ћемо одиграти добру утакмицу у петак.

Некадашњи првотимац Црвене звезде Владимир Штимац један је од најбољих играча турског тима, и највећа опасност за противнике од почетка сезоне уз Американца МекКалума.

Штимац је фантастичан, такав је био и прошле и претпрошле сезоне, и много ми је драго због њега. Што се Ефеса тиче, ове сезоне можда нису стартовали како се очекивало и у складу с рејтингом клуба. Али, у последње време су и они подигли форму. Тражиће и они своју шансу у петак.

Показали смо да можемо да добијемо велике тимове и на њиховом паркету. Утакмицу с Реалом и ову последњу с Игокеом, треба да искористимо као путоказе и да искористимо саму чињеницу да се враћамо у Пионир. Да то буде наша највећа предност. Морамо све те неке ситне детаље да искористимо у служби победе – рекао је капитен црвено-белих.

Екипа је одмах после отвореног тренинга у среду, одржала и заједничку вечеру са стручним штабом. У четвртак и петак црвено-бели ће имати још два тренинга пред меч који се игра у петак увече у попуњеној дворани „Александар Николић“ од 19 часова.

Капије дворане биће отворене у 17 часова.

Претходни текстЦрвена звезда – Обилић 32:26 (15:13)
Следећи текстЗвезда дочекује Спартак и Раднички