Побеђена и Игокеа 85:80

73

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су осму победу, а пету узастопну у АБА лиги. Пред 3500 гледалаца савладана је Игокеа 85:80. Најефикаснији Рочести са 20 поена.

Традиционално неугодна Игокеа положила је оружје пред одбраном црвено-белих, али и брзим протоком лопте у нападу.

Гости су били силно мотивисани у потрази за изненађењем, али су изабраници Душана Алимпијевића окуражени победом у Мадриду држали конце у својим рукама. У раној фази меча црвено-бели су стекли предност и испоставиће се потпуну контролу над мечом јер до последњег звука сирене вођство нису испуштали.

На крају, сигурних 85:80 (22:19, 26:19, 16:20, 21:22).

Важна победа у борби за врх табеле и одлична увертира пред Ефес који у Београду гостује већ у петак.

Почетак меча припао је Игокеи која је повела 6:2. Ипак, Звездина игра није била ни мало лоша, напротив. Сјајан проток лопте остављао је шутере црвено-белих у изгледним позицијама. Лопте су излазиле из коша, али само до једног тренутка. Када су кренули поготци из изграђених ситуација, резултат се окренуо у корист домаћина. Серија 11:2 донела је вођство 11:8 и у наставку игру у ритму црвено-белих који су до прве паузе одржали предност – 22:19.

Изабраници Душана Алимпијевића су одржавали предност, а уласком у ритам Тејлора Рочестија и вођство је расло. Серија Американца од пет везаних поена донела је црвено-белима ’’плус 9’’ (33:24).

Игокеа је на кратко одговорила, али црвено-бели су били у изузетном ритму. Ни излазак Рочестија који је играо сјајно их ни мало није омео и захваљујући одличној одбрани предност је досегла 15 разлике након Дангубићеве тројке и Јовановићевих поена после офанзивног скока – 45:30. Двоцифрена предност одржана је и до полувремена – 48:38.

Игокеа је боље почела и друго полувреме и серијом 15:7 смањила разлику на само два поена – 55:53. Давидовац је тада наставио започето у Мадриду и са четири везана поена одбио налет гостију из Лакташа. Мотивисани ривал био је у игри захваљујући шуту за три поена и црвено-бели нису могли да се одлепе. Важне поене дао је Матиас Лесор и то уз фаул тик пред звук сирене која означава крај треће деонице – 64:58.

Сјајни Давидовац кројио је судбину овог меча. Феноменална блокада, пас за алеј-уп Лесору, украдена лопта па додавање за Бјеличине поене уз фаул. Звезда је на крилима плејмејкера црвено-белих направила мини серију 5-0 и вратила двоцифрено вођство осам минута пре краја. Серија није стајала Лазић је поентирао из контре за 73:61.

Убрзо је Давидовац изашао из игре и задужио гласне овације публике, сасвим заслужено. Црвено-бели су мирно привели меч крају и направили одличну увертиру за Ефес који у Београду гостује у петак.

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић, Дангубић 12, Давидовац 8, Лазић 3, Антић 3, Добрић, Фелдин 10, Јанковић 7, Рочести 20, Лесор 11, Јовановић 2, Бјелица 9.

Дејан Давидовац:
Врло битна победа за нас.Након победе над Реалом, рекли смо да је АБА лига наш приоритет. Добро смо одиграли прво полувреме, али у 3/4 противник се вратио у егал, играли смо са пуно осцилација. Ипак на крају смо дошли до важних бодова и честитам саиграчима на још једној победи.

Тренер Душан Алимпијевић:
Игокеа је екипа која је до сада у АБА лиги победила и Будућност и Цедевиту. Побеђивали су и Црвену звезду у прошлости у Београду, и очигледно да овде играју без оптерећења. Ми смо 18 минута били добри, па 2 минута лоши, са таквим осцилацијама смо играли и друго полувреме. Нама ови падови и периоди неозбиљне игре, долазе након великих утакмица у Евролиги, и то је прво на чему ћемо морати да порадимо. Ипак, добро је када добијете и меч у коме вам шут не иде. Важни бодови на нас – рекао је тренер црвено-белих.

Црвена звезда мтс у петак од 19 сати дочекује Анадолу ЕФЕС у утакмици 11. кола Евролиге, а црвено-бели први круг у регионаном такмичењу завршавају гостовањем у Загребу екипи Цибоне.

Претходни текстПожурите на Келн, капије се раније затварају
Следећи текстПродаја карата за Анадолу ЕФЕС од среде