Црвена звезда мтс на тешком гостовању Реалу

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак од 21 сат играју против Реала у Мадриду меч 10. кола Евролиге. Тим комплетан, о предстојећој утакмици говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимци Перо Антић и Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у 18 часова у Мадрид, где их у петак очекује утакмица 10. кола Евролиге против једног од главних и „редовних“ претнедената за освајање трофеја, екипе Реала. Тим је у четвртак тренирао у Београду због компликованих веза и трансфера за Шпанију, а одмах након ручка, комплетна експедиција сели се на аеродром „Никола Тесла“.

Црвено-бели су имали неколико дана током паузе да тренирају и освеже се пред нове обавезе и утакмице (Реал, Игокеа, ЕФЕС…) а тренер Душан Алимпијевић може да рачуна на комплетан састав јер су сви играчи здрави.

Утакмица са Реалом треба да нам послужи као показатељ да наставимо са напорним радом и да се види напредак из претходне две утакмице, у односу на виђено и лоше мечеве против ЦСКА и Олимпијакоса. Такође очекујем да млади играчи наставе да напредују и имају још значајније улоге. Стиже нам нови мини циклус у коме након Реала, следе Игокеа, па ЕФЕС и Цибона у Загребу. Први пут од августа и окупљања смо имали довољно времена да се освежимо и добро тренирамо што нам је било потребно. Што се тиче Реала, они имају својих проблема са повредама играча, Љуља, Ајона, Кузмића и Рендолфа, али Реал је увек Реал. Брзо су реаговали и довели Тавареса, њихове амбиције се не мењају, и очекујем Реал у најбољем издању.

Утакмица у дворани „Визинк Центар“ игра се у петак од 21 сат, и биће четврти дуел два клуба у Мадриду у Евролиги (досадашња три добио је „краљевски клуб“).

Утакмице са највећим улогом које су одиграла два клуба играни су још далеке 1987-1988 у полуфиналу „Купа Радивоја Кораћа“. Реал је са 2-0 (89:82 и 81:72) у победама успео да се пласира у финале и касније освоји трофеј „Жућкове левице“.

Првотимац Огњен Добрић одиграо је одличну утакмицу против Басконије, следи ново евролигашко искушење у Мадриду.

Ова пауза нам је добро дошла да се одморимо, јако тренирамо и надам се, спремимо на прави начин за тешко гостовање Реалу. Сјајна екипа која у овом тренутку доста зависи од игре Луке Дончића, али Реал је на првом месту тим са пуно сјајних појединаца који су се ставили у функцију екипе. Морамо на првом месту да одиграмо агресивно у одбрани и то је основа. Везали смо неколико пораза у Евролиги, али идемо у Мадрид без притиска, јер против Реала у Мадриду немамо шта да изгубимо и желимо да одиграмо добру утакмицу.

Црвено-бели ће у Мадрид стићи у касним вечерњим часовима летом преко Рима, у дворани „Визинк Центар“ ће одрадити и тренинг на дан утакмице, а повратак за Београд планиран је у суботу у раним поподневним часовима.

Екипа Црвене звезде мтс неће имати пуно времена за одмор, јер већ у понедељак у дворану „Александар Николић“ стиже једно од најпријатнијих изненађења АБА лиге екипа Игокее (21 сат).

Претходни текстЗвезда ТВ | Повратак лава
Следећи текстЗвезда помаже изградњу Храма Светог Саве