Црвена звезда – Слога 29:30 (17:12)

146

Рукометаши Црвене звезде поражени од Слоге у „Шумицама“ 29:30 (17:12), у оквиру 9.кола Суперлиге.

Десетковани повредама црвено-бели су у недељу увече доживели нови пех. Због повреде је меч са Слогом напустио Дамјан Блечић, а Звезда је забележила и трећи пораз.

Звезда је наступила без капитена Бабића, Шотића, Мандића и Бугариновића, а Ненад Перуничић је указао прилику Ивану Хорвату, док су на клупи били и Матија Николић и Стефан Петрић.

Иако није ништа указивало да ће крајњи исход бити овакав, Слога је успела да из „Шумица“ однесе цео плен.

Црвена звезда је фантастично отворила утакмицу серијом 4:0, контролисала ситуацију на паркету, погађала са свих позиција, и чинило се да ће прекинути серију пораза. Александар Бабић је са три гола донео Звезди плус 6, али је Цупара погодио за коначних 17:12 на крају првог полувремена.

Звезда је одржавала предност до 45.минута и очекивало се да преломи меч, када је уследио пад у игри који је Слога искористила и примакла се на два гола заостатка, а затим су гости новом серијом у финишу преузели вођство голом Давидовића. Пешић је изједначио, а у последњем минуту Гојковић донео велику радост и два бода гостима из Пожеге.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Александар Бабић са 8 голова, Мошић и Матичић су постигли по 6 голова.

Звезда у наредном колу гостује у Суботици, али пре тог меча, у среду дочекује Обилић у четвртфиналном дуелу Купа Србије групе Центар.

Црвена звезда – Слога 29:30 (17:12)

Београд, дворана: „Шумице”. Гледалаца: 300. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац). Седмерци: Црвена звезда 5 (4), Слога 3 (3). Искључења: Црвена звезда 10, Слога 16 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Радисављевић, Мошић 6, Хорват 2, Бабић 8, Љубојевић, Блечић 1, Палевић, Пешић 2, Љубеновић, Николић, Петрић, Пејчиновић, Матичић 6, Кљајић 1, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић

СЛОГА: Стојановић 2, Вокши 2, Павић, Стевановић, Радивојевић, Антељ, Медић 4, Јанковић 4, Маријановић, Ражнатовић, Давидовић 4, Гојковић 6, Радовић, Џамић, Цупара 1, Тодоровић 7. Тренер: Ненад Краљевски

Претходни текстБоаћи: Одликује нас јединство
Следећи текстРеванш мечеви Купа у уторак, Звезда домаћин у обе конкуренције