Чукарички – Црвена звезда 1:2 (1:0)

138

Важна, јако важна победа Црвене звезде у дербију 18. кола Суперлиге Србије! Црвено-бели су након преокрета успели да савладају Чукарички на Бановом брду.

Чукарички је без сумње био бољи тим у првом делу игре. Осим поседа лопте који је био на страни Црвене звезде, Чукарички је у другим важнијим статистичким параметрима био бољи; створио је више прилика, имао опасније нападе и, на крају крајева, постигао је један гол. Већ у 10. секунди утакмице Крстичић је послао непрецизну лопту ка Стојковићу који није успео да је се домогне; до ње је стигао Овусу, али одлично је пратио игру Борјан који је успео да излети и спречи Овусуа да шутира. Десет минута касније, погрешио је Канга, отворио још једну контру домаћину, и срећа је таба била савезник Звезде. Поново је Овусу био у прилици, овога пута је и шутирао са осам метара, али преко гола.

Звезда је имала лопту у свом поседу више од противника, али мало је прилика из позиционих напада успела да створи. Чукарички је често играо висок пресинг на задњу линију Црвене звезде, и Доналд, Канга и Крстичић нису успевали да пронађу Пешића и Боаћија. Са друге стране, сваку грешку везних фудбалера Црвене звезде Чукарички је искористио да нападне, истрчи брзу контру и створи прилику за гол. Након једне такве ситуације, Мићин је успео да доведе Чукарички до предности у 41. минуту.

Звезда је најбољу прилику у првом делу игре пропустила у 22. минуту. Канга је центрирао из слободног ударца, лопта је помало и неочекивано стигла до Бабића који је био сам, али његов шут са седам метара завршио је преко пречке! Осим Бабића, прилику је имао и Милан Родић у самој завршници првог дела игре, али главом није успео да затресе мрежу. То што су најбоље прилике за наш тим имали дефанзивци, такође говори нешто о игри Црвене звезде у првом делу.

У наставку утакмице Црвена звезда је заиграла знатно боље. Владан Милојевић је у паузи направио једну измену, па је уместо Марка Гобељића на терен послао Славољуба Срнића. Уследила је и промена формације, и то је дало резултата. Већ у 50. минуту Звезда је у два наврата, за свега десетак секунди, могла да изједначења. Пешићу се указала прилика и са неколико метра је шутирао, али право у Белића. У наставку акције после центаршута Канге, Бабић је био највиши у скоку али је са неколико метара промашио гол. Чукарички готово да није успевао да пређе на Звездину половину.

У 58. минуту млади Мићин је симулирао у казненом простору и због тога је добио жути картон, а већ у следећем нападу досуђен је пенал за Црвену звезду. Управо због овога су се и бунили домаћини, али Пешић јесте био повучен за дрес приликом центаршута Доналда и чини се да судија није погрешио. Прецизан са беле тачке био је Ричмонд Боаћи! Звезда се ту није зауставила, наставила је да напада желећи да начини потпуни преокрет. У 69. минуту, Бабић се искупио за две пропуштене прилике добром асистенцијом; главом је спустио лопту ка Боаћију који је шутирао по земљи и затресао мрежу! Други гол Боаћија на утакмици, а укупно његов 20. гол ове сезоне!

Прилику су у наставку са клупе добили и Урош Рачић и Ненад Милијаш. Звезда је успела у намери да примири утакмицу, и Чукарички није успео да створи ниједну праву прилику до краја утакмице. Црвена звезда је тако забележила веома важнбу победу пред завршницу јесени која доноси неколико изузетно значајних утакмица.

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (1:0)

Стадион: „ФК Чукарички“. Гледалаца: 2,000. Судија: Дејан Сантрач. Стрелци: Мићин у 41′ за Чукарички, а Боаћи у 58′ (пен) и 69′ за Црвену звезду.

Чукарички: Белић, Доцић, Кајевић, Копитовић, Богосавац, Дринчић, Мићин, П. Јовановић, Пушкарић, Овусу, Бојић.
Резерве: Кнежевић, Радић, С. Јовановић, Милојевић, Башановић, Лагатор, Адамовић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Пешић, Боаћи.
Резерве: Супић, Анђелковић, Рачић, Милијаш, Баиновић, Срнић, Аџић.

Претходни текстЈовељић, три гола за нову победу
Следећи текстМилојевић: Велика жеља и хтење