Црвена звезда мтс на јуниорском Ф4 АБА лиге!

100

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс победом над Цибоном обезбедила пласман на завршни турнир АБА лиге за играче до 19 година у Лакташима. Најефикаснији у трећој узастопној победи у квалификационој групи у Београду, био је Пауновић са 18 поена.

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс обезбедила је пласман на завршни турнир АБА лиге у том старосном узрасту, пошто су и у трећој утакмици квалификационог турнира славили, овога пута против Цибоне 94:75 (22:16, 21:23, 23:13, 28:23).

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Пауновић са 18 постигнутих поена.

Црвено-бели су много боље отворили утакмицу и брзо стекли двоцифрену предност 19:9 у финишу прве деонице. Ипак у другој четвртини, екипа Цибоне коју је предводио талентовани Пркачин, син некадашњег играча Цибоне Никше Пркачина, ухватила је резултатски прикључак, а након тројке Јуларића и везаних поена Рашића, Цибона је запретила великим преокретом.

Ипак, екипа Црвене звезде мтс одлично је одиграла трећу четвртину, брзо повратила осетнију предност предвођена Пауновићем, Поповићем и Васићем. Управо је бек Звезде Васић тројком уз звук сирене на истеку треће четвртине донео црвено-белима великих 66:52.

У уводним минутима последње деонице, Поповић је „везао” 7 поена, а кошаркаши Црвене звезде мтс одржавали су предност од 12-15 поена, и мирно привели утакмицу крају до коначних 94:75.

Први циљ је остварен, представник Србије и домаћин турнира у Београду, први је обезбедио пласман на завршни турнир регионалног такмичења, који ће се одржати у Лакташима у јануару 2018.године.

У последњој утакмици на турниру црвено-бели у недељу у дворани „Баскет сити” играју против македонског МЗТ-а од 16 часова. Уколико славе и у тој утакмици, црвено-бели ће обезбедити прво место.

КК Црвена звезда:

Машић 2, Симовић 9, Јовановић 3, Поповић 10, Манојловић , Лакић 9,Васић 5, Радаковић 16, Пауновић 18, Томашевић 9, Чојбашић 6, Живановић 7.

Претходни текстЦрвено-бели савладали и Шабац
Следећи текстЈовељић, три гола за нову победу