Звездина ноћ која је најавила велика дела

97

Историја дуела између КК Црвена звезда мтс и Басконије донела је много радости Звездиним навијачима. Један датум се посебно истиче, а то је 7. новембар 2013. године.

Не тако давне 2011. године КК Црвена звезда мтс суочавао се са најтежим тренуцима у клупској историји. Клуб са Малог Калемегдана био је далеко од врха европске кошарке, места које са својом богатом традицијом и историјом свакако заслужује.

Нови менаџмент је дошао у Црвену звезду са јасном визијом да црвено-беле врате на евролигашку мапу и након само две сезоне то се и догодила. Велика еуфорија завладала је међу навијачима и први спектакл у Београдској арени је одржан. Нажалост, млад и неискусан тим Звезде је и поред велике борбе изгубио од Локомотиве Кубањ у Београдској арени. Уследили су тесни порази од Макабија и Панатинаикоса, а онда је дошао 7. новембар и гостовање у Виторији.

Фаворизована Лаборал Кућа дочекала је Звезду са великим амбицијама, али је морала погнуте главе да напусти терен. Фантастичан почетак утакмице трасирао је пут црвено-белима ка првој евролигашкој победи након 13 година и утакмице са Унион Олимпијом.

Предвођени ДеМаркусом Нелсоном који је меч завршио са 22 поена и седам скокова, храбра Звезда је изненадила тадашњу Лаборал Кућу, а данашњу Басконију. Занимљиво је истаћи да је на терену тада био и садашњи капитен Бранко Лазић који је беспрекорно обављао задатак да заустави снажну бековску линију тима из Виторије. Још једна занимљивост везана за тај меч јесте да је најефикаснији актер у редовима домаћина био Милко Бјелица који је са 14 поена и осам скокова покушао да угрози победу вољеног тима.

То је био први велики скалп у новом поглављу Звездине историје. У претходне четири године било их је много, а Басконија је постала и редовна муштерија. Црвено-бели су одиграли шест мечева у последње четири сезоне са ривалом из Виторије и остварили чак пет победа. У готово сваки меч Басконија је улазила као фаворит, али је Звезда по обичају имала рецепт.

КК Црвена звезда отворила је у сезони 2017/2018 ново поглавље. Потпуно реновирани тим са новим стручним штабом започео је нови циклус и већ на свом конту има две велике победе попут поменуте у Виторији. Пред својим навијачима пали су велики Макаби и велика Барселона и доказали да време чуда није престало.

У четвртак 23. новембра време је за нову Звездину ноћ. Црвено-бели ће поново дочекати Басконију, која ће поново бити фаворит, али ће и овог пута против себе имати енергичну младу екипу која ће иза себе имати најбоље навијаче у Европи.

Спектакл је загарантован. За то се побринуо менаџмент клуба који је обезбедио два видео бима на којима ће присутна публика моћи да гледа важан меч Лиге Европе ФК Црвена звезда у Белорусији. У најави сјајна увертира за нови велики евролигашки окршај.

Звезда вас зове на Звездину ноћ када ће цела црвено-бела породица бити на окупу.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс – Репрезентација
Следећи текстСећање на једну младост…