БАТЕ – Црвена звезда 0:0

91

Фудбалери Црвене звезде из Белорусије носе позитиван резултат, али остаће горак укус јер је још једном изостало мало среће за велики подвиг.

Шеф стручног штаба Црвене звезде определио се за састав који је и до сада доносио бодове у групи Лиге Европе. Једина промена у односу на раније утакмице била је неиграње Немање Радоњића због повреде.

Црвена звезда је оставила бољи утисак у првом делу игре. Виђено је заиста мало полуприлика за гол, али готово све их је направила Црвена звезда. Можда су се очекивали нешто снажнији напади БАТЕ Борисова којем је победа у овој утакмици била приоритетнија, али они су изостали. Похвале за ту чињеницу свакако сноси и Звездина дефанзива која је беспрекорно обављала своје задатке, и Родионов, најубојитии нападач белоруске екипе, био је одсечен.

Сваки пут када би одузела лопту ривалу и успела да пробије пресинг, Црвена звезда је градила опасан напад. После једног таквог, Срнић је био у прилици да затресе мрежу. Била је то можда и најбоља прилика за Звезду у првом делу игре, иако није била изгледна; Срнић је на крају главом шутирао након центаршута Стојковића, али преко гола. Гелор Канга је претио са дистанце, једном је из даљине покушао и Немања Милић, али није било опасности по гол. Боаћи је био добро чуван, увек је имао двојицу фудбалера поред себе.

Црвена звезда је на крају првог дела игре имала већи посед лопте. Када није претила из полуконтри, Звезда је стрпљивом игром градила нападе и у неколико наврата успела да створи опасну ситуацију, али није било завршног паса. Скромно од Црвене звезде када се гледа нападачки учинак, али шта тек рећи за БАТЕ који је имао један шут на гол за првих 45 минута, а и он је завршио високо преко пречке.

БАТЕ је најбољу, и једину прилику имао у 47. минуту, одмах након што је утакмица настављена. Прилика се указала Гордичуку на десној страни, али шутирао је поред десне стативе! От тог тренутка па до краја утакмице, Црвена звезда је била тим који је више желео победу, тим који је нападао, више ризиковао. Трећу утакмицу заредом, пречка је помогла Звездиним противницима. А, какав би то гол био Милана Родића да није! Прихватио је лопту на груди код аут линије, повукао у средину и шутирао „из колена“ са саме ивице казненог простора. Био је то пројектил, али лопта и на овој утакмици тресе пречку!

Родић је другу одличну прилику имао након корнера и центаршута Крстичића. Нико га није чувао, Родић је високо скочио, али је лопту главом захватио неспретно. Како се утакмица ближила крају, тако је Звезда стезала обруч, нападала. И онда у 87. минуту, одличан центаршут Крстичића, лопта је прелетела штопера екипе БАТЕ и пала на главу Боаћију који је шутирао под пречку, али се истакао парадом голман Шербитски!

Ни то није био крај. Играо се трећи минут надокнаде, играле су се последње секунде. Звезда је извела корнер, неспретно је интервенисао голман Шербитски, лопта пада на ногу Родићу који шутира! СВе играче је лопта прошла на путу ка голу, али не и последњег који је са гол линије избија у поље! Много среће за домаћина!

Одмах након те прилике судија је одсвирао крај утакмице. Звезди у прилог не иде чињеница да је Арсенал поражен у Келну, и мораће још једном сама да се избори за своју судбину. Келн и Звезда су изједначени по броју бодова, али Немци имају бољу гол разлику и црвено-белима ће бити неопходна победа у последњем голу на Маракани.

Једно је сигурно. Тог дана никоме у Београду неће бити хладно.

БАТЕ – Црвена звезда 0:0

Стадион: „Борисов Арена“. Гледалаца: 8.000. Судија: Свен Одвар Моен (Норвешка).

БАТЕ: Шербитски, Риос, Булјат, Милуновић, Полјаков, Драгун, А. Володко, Гордеичук, Иванић, Стасевич, Родионов.
Резерве: Чичкан, Јаблонски, Берецкин, Сигневич, Туоминен, Бага, М. Володко.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Савић, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Милић, Боаћи.
Резерве: Супић, Бабић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Пешић.

Претходни текстПораз црвено-белих у Суботици
Следећи текстМилојевић: Били смо бољи