Нескривене амбиције Црвене звезде

80

Вицешампиони Европе џудисти Црвене звезде овог викенда учествују на елитном клупском такмичењу, Голден лиги чији ће домаћин бити Анкара.

Џудисти Звезде, шампиони Србије и вицешампиони Европе у Анкари ће се надметати у конкуренцији осам елитних екипа Старог континента међу којима су руски Њу Стрим, Јавара Нева, португалски Спортинг, домаћини ИББСК, француски СГС Јудо, Академик из Црне Горе и Џудо клуб Фајтер из Грузије.

Чињеницу да Србију ове сезоне у елитном надметању Голден лиги представљају чак два клуба из наше земље прокоментарисао је и Иван Тодоров, први човек националног џудо савеза.

Имамо још неколико активности до краја године, пре свега Голден лигу овог викенда у Анкари, где учествују два наша клуба, који су прошле године били други у Европи, Славија и Црвена звезда, што такође предеставља велики успех клупског спорта у Џудо савезу Србије – истакао је Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије.

Џудисти Звезде навикли су српску спортску јавност на врхунске успехе како у појединачној тако и екипној конкуренцији. Црвено-бели исписали су нове странице српске спортске историје у Холандији 2014. освајањем бронзане медаље на Европском клупском првенству. Крајем минуле године попели су се степеник више и у спортској хали „Александар Николић“, титули првака Суперлиге Србије додали су и звање вицешампиона Европе.

Ове године пут Анкаре, трофејна црвено-бела екипа на Голден лигу одлази у пуном саставу, одличном расположењу, али и нескривеним амбицијама.

Са екипом коју имамо сасвим је сигурно да као и увек јуришамо на медаљу и да желимо да она буде златног сјаја – рекао је Андрија Ђуришић, спортски директор ЏК Црвена звезда.

Момци су у добром расположењу спремни за све што их очекује. Појачани смо што је пракса и код других европских клубова. Као што смо протекле сезоне у Београду јуришали на злато тако и сада желимо да остваримо највиши циљ. Наши резултати протеклом периоду јасно говоре да је Црвена звезда увек имала и остваривала врхунске резултате на међународној спортској сцени.

Наградни фонд Голден лиге за 2017. годину износи 75.000 долара за екипе у мушкој и исто толико у женској конкуренцији.

Овогодишња такмичарска смотра џудо клубова одржава се у спомен на трагично преминулог амбасадора Русије у Турској господина Андреја Карлова.

Претходни текстЦрвена звезда мтс дочекује Басконију
Следећи текстМилојевић: Желим да играчи уживају