Звездина одбрана сломила Задар

85

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су седму победу у АБА лиги. Црвено-бели су славили у Задру резултатом 88:76 и на тај начин продужили тријумфални низ у регионалном такмичењу.

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су нову победу у АБА лиги. За седму победу у регионалном такмичењу довољно је било 12 минута гранитне одбране. Наиме, Звезда је у другом полувремену заиграла са много више енергије. Од почетка треће деонице до осам минута пре краја утакмице домаћин је постигао само девет поена, па су изабраници Душана Алимпијевића направили серију 33:9.

Бранко Лазић је доносио енергију у одбрани, разиграли се Бјелица и Рочести па је питање победника било решено већ осам минута пре краја када је резултат гласио 75:54.

Остатак посла је био рутина и црвено-бели су на крају славили резултатом 88:76. Најефикаснији актер утакмице био је Милко Бјелица са 20 поена, Рочести је убацио 14, Фелдин 13, Добрић 11, а капитен Лазић је меч завршио са 10 поена од чега седам узастопних у пресудној серији.

Почетак утакмице донео је веома брз ритам. Играло се веома брзо на обе стране, а Задар је ’’живео’’ од шута за три поена. Четири тројке домаћина из седам покушаја направиле су разлику у његову корист па је након девет минута Задар водио 21:15.

Звезда је постепено појачала агресивност у одбрани што је донело игру у транзицији. То је пријало Добрићу који се разиграо, а када су се прикључили Дангубић, Рочести и Бјелица црвено-бели су минус претворили у вођство – 35:34. Серију 15:6 закључио је Добрић који је био сјајан – 37:34.

Задар је поново пронашао шут за три поена и то их је вратило у резултатски егал. На крају и донело нови преокрет пред одлазак на одмор – 45:42.

У трећој деоници црвено-бели су показали много више енергије, пре свега у одбрани. За шест минута домаћин је постигао свега четири поена, а Бјелица је био у фантастичном ритму па је предност расла. Игра у нападу је била знатно лепршавија, а капитен Лазић је радио оно што најбоље уме. Поени након украдене лопте када је изнудио неспортску, затим тројка, а онда нова украдена лопта и полагање. Лазић 7, Задар 0 и Црвена звезда је имала највећих плус 12 на утакмици (49:61).

На фантастичну ролу Лазића надовезао се Рочести који није много форсирао у овој утакмици, а онда ушао у препознатљив ритам. Одбрана је и даље била на високом нивоу. Задар је шутирао из изразито тешких позиција, ретко погађао и предност је била константно двоцифрена.

Сјајна дефанзива, одличан скок и течан напад били су добитна комбинација. Резултат треће деонице био је 29:9 и чинило се да је за десет минута игре свако питање победника решено.

Утакмица је била у Звездиним рукама и игрлао се у ритму изабраника Душана Алимпијевића. Задар је покушао да се врати брзом серијом 10:0, али је одговорио Рочести новом тројком.

Црвено-бели су имали сјајну увертиру за утакмицу против Басконије која их већ у четвртак очекује у Београдској арени. Разлога за задовољство има, а за славље је премало времена. Крећу припреме за Басконију, а подршка навијача је сада веома важна.

Задар – Црвена звезда мтс 76:88 (23:19, 22:23, 9:29, 22:17)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Радичевић 3, Дангубић 8 (5ск), Лазић 10, Антић, Добрић 11, Фелдин 13 (5ск), Апић, Рочести 14, Лесор 9, Јовановић, Бјелица 20.

Претходни текстВелики дерби сада и у еспорту!
Следећи текстКрстичић: Да обезбедимо пролеће у Европи