Савић: Борбено до важна три бода

48

Изабранике Владана Милојевића у четвртак очекује претпоследњи сусрет у оквиру групе „Х“ Лиге Европе. Звездин штопер Вујадин Савић истакао је да верује у повољан исход на тешком гостовању екипи БАТЕ Борисова.

Дошао је тренутак и за ово гостовање, веома битно за све нас играче и за читав клуб, али не бих могао да кажем да је ово кључна утакмица. Да смо у првенству изгубили на пример меч против Рада, неко би на крају сезоне рекао да је за титулу баш та утакмица била одлучујућа. Ипак, свесни смо ми колику важност носи сусрет са БАТЕ Борисовим и надам се добром резултату. Све осим пораза за нас је повољан исход. Уколико освојимо три бода мислим да бисмо решили питање проласка групе – рекао је Савић и наставио:

БАТЕ је одлична екипа која је једина против нас на Маракани пружила заиста озбиљан отпор. Имали су неколико озбиљних шанси, погодили су два пута пречку, потом и стативу. Они су опасни и из прекида тако да нас сигурно очекује тешка утакмица, али ми знамо на шта све треба да обратимо пажњу и мислим да ћемо их добро затворити.

Фудбалери Црвене звезде на гостовањима у групи „Х“ Лиге Европе нису примили ниједан гол.

Искрено мислим да можемо да наставимо у том маниру. То се види од почетка сезоне, играмо као екипа и зато и успевамо веома често да сачувамо своју мрежу. И у Европи и у домаћем првенству смо међу тимовима који су примили најмање голова и надам се да ће статиститика бити под једнако добра за нас и када на полусезони будемо сводили рачуне. Да би тако било потребно је и да се бранимо и да нападамо заједно као екипа, требало би да будемо максимално концентрисани и да уђемо борбено у сваки дуел, што је од првог дана карактеристика ове екипе.

У претходним утакмицама формација Црвене звезде била је нешто другачија од уобичајене са четири играча у одбрамбеној линији.

Више сам играо у систему са четири играча у последњој линији и можда ми баш зато више и одговара. Ипак, мислим да смо се и ми у задњој линији, а и читава екипа, одлично снашли на претходним утакмицама у којима је шеф поставио формацију тако да само нас тројица у одбрамбенои. Играћемо како год одлучи наш тренер, сигуран сам да је тако најбоље.

На претходном мечу у Лиги Европе против Арсенала Савић је пропустио одличну прилику да главом затресе противничку мрежу и да обезбеди три бода својој екипи.

Био бих најсрећнији када би овог пута урадио оно што нисам успео у Лондону. Није много прошло од тад, али и даље ми је тај призор често пред очима. Чак су ми и неки навијачи вечитог ривала рекли да жале што сам пропустиоп прилику да дам гол у Лондону, а можете да замислите колико је онда мени криво због тога – поручио је Савић.

Претходни текстОд уторка продаја карата за Басконију
Следећи текстВелики дерби сада и у еспорту!