Црвена звезда – Рад 6:1 (3:1)

183

Црвена звезда је забележила још једну веома убедљиву победу у првенству Србије. На највећем српском стадиону, Рад је убедљиво савладан.

Фудбалери Црвене звезде прескочили су још једну препреку на путу ка повратку титуле у Љутице Богдана. Уз прохладно време на стадиону „Рајко Митић“, црвено-бели су остварили још једну победу и са дозом великог самопоуздања отпутоваће у Белорусију где ће одиграти једну од важнијих утакмица ове јесени.

Звезда је поново одлично отворила утакмицу, а то је нешто што тренери највише воле. Већ у четвртом минуту, Родић је пронашао Пешића који се наместио и погодио из непосредне близине. У 20. минуту, поново се догодила једна чудна ситуација. Боаћи је повучен за дрес у казненом простору, а судија Пипер је досудио једанаестерац. Због протеста, црвени картон је зарадио Ајковић, а Боаћи је прецизан са беле тачке. Ово је у потпуности дало крила нашим фудбалерима, и трећи гол уследио је већ у 26. минуту. Била је то контра Црвене звезде, одлична лопта ка Пешићу који је ушао у казнени простор, уочио Боаћија и несебично му асистирао. Нашем нападачу није било тешко да затресе мрежу.

Слику о идеалном првом полувремену покварио је тренутак из 41. минута. Након грешке на средини терена Рад је организовао брзу контру, и то веома лепу; лопта је стигла до Лутовца који је избио сам испред Борјана, а наш чувар мреже ништа није могао да учини.

Упркос голу који је Рад постигао, а који је тек четврти који је Црвена звезда примила у 17 утакмица у Суперлиги, било је јасно да са играчем мање гости са Бањице не могу да размишљају о неком изненађењу. Напротив, најважније је било спречити резултатску катастрофу, али гости у томе нису успели јер је Звезда данас у својим редовима имала изузетно голгетерски расположене нападаче.

У 54. минуту било је 4:1; поново је Родић имао улогу асистента, упутио је одличан центаршут на петерац, лопта је прелетела голмана и Пешић је грудима постигао гол. Гоглетерски „обрачун“ Пешића и Боаћија је тиме настављен, али до краја утакмице победу је ипак однео Боаћи који је постигао још два гола. Најпре је у 63. минуту после центаршута Стојковића и лошег испуцавања фудбалера Рада, Боаћи из полуволеја шутирао из непосредне близине и погодио. Тачку на овај меч Боаћи је ставио у 83. минуту, Канга му је послао дубинску лопту, Боаћи је приликом пријема преварио голмана пославши лопту поред њега, а онда га је заобишао и потврдио гол.

Убедљива победа храбри пред веома важну утакмицу у Белорусији, а своју поруку су после утакмице послали и навијачи, још једном лепом кореографијом.

Црвена звезда – Рад 6:1 (3:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 9.000. Судија: Петар Пипер. Стрелци: Пешић у 4′, и 54′, Боаћи у 20′ (пен) и 26′, 63′ и 83′ за Црвену звезду, а Лутовац у 41′ за Рад.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић, Родић, Доналд, Канга, Милић, Пешић, Боаћи.
Резерве: Супић, Савић, Анђелковић, Рачић, Милијаш, Аџић, Радоњић.

Рад: Дејановић, Љубинковић, Денић, Лутовац, Шипчић, Петровић, Вицо, Зоњић, Танасијевић, Ајковић, Милошев.
Резерве: Марковић, Гузина, Младеновић, Мијаиловић, Лукић, Грбовић, Стојановић.

Претходни текстРајко Митић добио споменик!
Следећи текстМилојевић: Играчи испуњавају све моје замисли