Омладинци: Звезда декласирала Партизан

63

Омладинци Црвене звезде показали су класу у вечитом дербију лиге за омладинце и славили су убедљиву победу резултатом 4:1.

Омладинци: Црвена звезда — Партизан 4:1 (1:0)

Терен: На Ади
Судија: Момчило Марковић
Стрелци: Јовељић у 22′, 57′ и 74′, Босић у 77′ за Црвену звезду, а Бојић у 88′ за Партизан

Црвена звезда: Гордић, Јанковић, Ракић (oд 82′ Ковач), Ераковић, Терзић, Јокић, Сантрач, Николић (од 73′ Л. Илић), Босић, Станојев, Јовељић.

Партизан: Вуканић, Вујић, Шеховић, Пантазис, Марковић, Влаукин, Милосављевић, Ђерлек, Новић, Кокир, Јанковић.

Омладинци Црвене звезде од првог до последњег минута су били смирени, концентрисани, доминантни, тачно су знали шта желе и како треба да играју. Тактички су у потпуности надиграли ривала и забележили победу која их учвршћује на првом месту на табели Омладинске лиге.

Звезда је имала много више прилика за гол, а поред изванредне офанзиве, показала је класу и у дефанзиви. Посебно се истакао Страхиња Ераковић, али и остали момци заслужују похвале.

До предности је Црвена звезда ститла у 22. минуту. Након аута, пријема и паса Босића, најбоље се снашао Дејан Јовељић. Исти играч повисио је резултат у 57. минуту одличном реакцијом када је успео да пребаци голмана вечитог ривала. Тачку на свој голгетерски учинак на овој утакмици, али и зарез када је даљи напредак његове каријере у питању, Јовељић је ставио у 73. минуту; Дејан је искористио сјајан пас Терзића, и левом ногом затресао мрежу.

У тим тренуцима Партизан је био у потпуности сломљен, а Звезда је то искористила организавши још једну лепу акцију преко Станојева, Јовељића који је несебично одложио лопту ка Босићу који постиже укупно четврти гол за Звезду.

Гости су успели да постигну почасни гол у самом финишу утакмице, али тај гол није много покварио сјајан утисак који су оставили наши омладинци.

Свака част, момци!

Претходни текстЗвезда угостила шампионе
Следећи текстЛешњак: Звезда нек не брине за будућност