Од Звезде за чика Рајка!

80

Уочи суботње утакмице са Радом биће приређена велика свечаност.

Децембра 2014. године, Скупштина клуба донела је одлуку да стадион Црвене звезде понесе име прве Звездине звезде и једне од највећих легенди клуба Рајка Митића. Скоро три године касније, биће приређена још једна велика свечаност посвећена управо првој Звездиној звезди.

У суботу, 18. новембра у 14:45, испред западне трибине Звездиног стадиона, тачније испред службеног улаза, свечано ће бити откривен споменик Рајку Митићу. Том приликом биће организована и специјална церемонија уз бројне госте, пријатеље, легенде клуба, спортисте, као и навијаче Црвене звезде. Рајко Митић рођен је 19. новембра 1922. године, па је и ова свечаност заказана дан пред овај црвени датум у Звездином календару, а на дан утакмице са Радом како би сви навијачи који желе да присуствују то могли да учине.

Улаз на утакмицу Црвена звезда – Рад биће бесплатан, па се очекује и већи број навијача. Откривање споменика биће још један разлог да се у суботу дође на стадион и присуствује овом веома лепом, историјском догађају.

Рајко Митић је за најтрофејнији српски клуб у коме се прославио и стекао статус прве Звездине звезде одиграо 572 утакмице и постигао 262 гола. Захваљујући свом раду, посвећеношћу и људскошћу којом је зрачио, био је омиљен у свим круговима, а свакако један од симбола Црвене звезде и човек по којем су спонтано одређена правила понашања свих који у срцу носе црвено-беле боје. Рајко је задужио Црвену звезду, а Црвена звезда ће се увек трудити да име Рајка Митића буде истакнуто и видљиво. Рајко је то заслужио.

Још једном, позивамо све Звездаше да на стадион у суботу дођу нешто раније, како би од 14:45 присуствовали свечаној церемонији откривања споменика првој Звездиној звезди.

Претходни текстЦрвено-бели желе нову победу над Младим радником
Следећи текстЦрвено-бели у Атини, следи Олимпијакос