Лешњак: Звезда нек не брине за будућност

66

Тренер омладинаца Црвене звезде Милан Лешњак сумирао је утиске након убедљиве победе омладинаца Црвене звезде у вечитом дербију.

Победа од 4:1 указује на разлику у класи, али Звездин тренер истиче да није било лако.

Иза нас је тешка утакмица. Партизан је екипа која има добре и јаке играче, знали смо шта нас чека и спремили смо се. Свесно смо им пустили да контролишу лопту, а чекали смо своју прилику да их казнимо из контранапада. Имали смо гол који смо дали, Јовељић је после тога имао стопостотну шансу, да је затресао мрежу можда би утакмица и раније била решена. Но, кад подвучем црту, могу да будем задовољан и поносан на своје играче. Имамо још два кола до краја, трудићемо се да узмемо свих шест бодова и задржимо прво место — рекао је Лешњак.

Полусезона се приводи крају у великом стилу, а тако није деловало на самом почетку.

Нова екипа, два годишта, ја као нови тренер… Доста фактора је утицало на тих неколико киксева, требало је ту времена да их видим у континуитету и какви су на којим позицијама. Требало је и времена да поправе дисциплину у игри. Мислим да имају још простора за напредак и мислим да Звезда не треба да буде забринута за будућност, не мислим само на омладинце већ и на кадете, млађе кадете…

Јовељић је и на овој утакмици показао о каквом се играчу ради.

Јовеља је вансеријски таленат, изузетно вредан и одговоран фудбалер. Али, наравно, да нема саиграче какве има и да екипа не ради за њега, не би имао такав учинак. Данас су сви који су дошли имали шта да виде. За Јовељића је прави пут да настави да ради као што је до сада, он је изузетно дисциплиновано дете, не само талентовано, јер таленат није сам по себи довољан. Верујем да ће он бити и у првом тиму, можда неће одмах бити прва деветка Црвене звезде, али уз много рада и помоћ старијих играча може ускоро да постане и прва опција у нападу А тима — верује Лешњак.

Претходни текстОмладинци: Звезда декласирала Партизан
Следећи текстЈовељић: Хвала саиграчима