ЦСКА бољи од Звезде у Арени

66

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од једног од главних кандидата за освајање Евролиге. Црвено-бели поражени су у Београдској арени од фаворизованог ЦСКА резултатом 59:85.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да направе још једно изненађење. У Београдској арени гостовао је одлични ЦСКА, тим састављен од 12 играча богатог искустваи тржишне вредности. Звездин млади тим није успео да одговори Московљанима. Честе ротације Димитриса Итудиса утакмицу су увеле у нежељени ритам, а свака измена није доносила пад у квалитету игре.
Звезда се борила, али изабраници Душана Алимпијевића дефинитивно нису имали свој дан. Са друге стране противник је био на препознатљивом, највишем нивоу и на крају славио резултатом 59:85.

Звезда се на почетку утакмице сусрела са гранитном одбраном ЦСКА. Московљани су играли веома чврсто, а црвено-бели трагали за расположеним играчима мимо Тејлора Рочестија који је био у ритму. Плејмејкер Звезде убацио седам од десет поена црвено-белих, недостајао је бољи учинак остатка тима и ЦСКА је стекао 12 поена предности на крају прве четвртине – 10:22.

Почетак другог периода наговестио је бољу игру изабраника Алимпијевића. Други квартал отвориоје Антић тројком, али је Родригез после сјајне одбране Звезде ипак погодио из тешке позиције за три. Уследили су поени Хантера и Хигинса па су гости убрзо стекли ново највеће вођство (13:28).

Звезда је дуго трагала за ритмом, али га није проналазила. Сјјан тим какав је ЦСКА, кажњавао је сваки празан минут црвено-белих. С тога, разлика је расла у корист гостију. На полувремену главни претендент на трон Евролиге имао је 17 поена предности – 27:44.

Почетак треће деонице донео је серију ЦСКА – 9:0 и нову највећу предност гостију (27:53). Звезда је након четири и по минута прекинула црну серију. Ипак, шут за три поена их никако није служио па није било могуће да се направи нека већа серија.

Црвено-бели су се борили до последњег момента, али тим од 12 прекаљених играча је на сваки Звездин покушај имао спреман одговор. Изабраници тренера Алимпијевића били су потпуно ван ритма. Снажна одбрана ЦСКА је градила серију која је донела Московљанима на крају трећег периода велики 31 поен разлике (34:65).

Преокрет је био заиста немогућ, али се Звезда борила свим силама и успела да направи на почетку последњег периода серију 6:0. Борили су се црвено-бели, али су на супртоној страни били расположени Родригез и Де Коло. ЦСКА је одиграо сјајан меч и на крају апсолутно заслужено славио резултатом 59:85.

Душан Алимпијевић:
Убили су наше самопоуздање огромном агресивношћу у првом полувремену. Играли смо онолико колико смо могли, колико су нам допустили. Имали смо више проблема у нападу него у одбрани – рекао је Алимпијевић новинарима после утакмице.

Имали смо претерани респект према ЦСКА, који они апсолутно заслужују, јер су један од главних фаворита за фајнал-фор… Мислим да је и то утицало на наше самопоузданње. Промашили смо 20 тројки, 10 слободних бацања и 23 шута за два. Имали смо 18 офанзивних скокова, али ни после њих нисмо могли да реализујемо нападе. Када промашите све то стижете до закључка да није противник за све крив.

Шут нам није радио данас. Захвалан сам им на подршци и имам потребу да се извиним што су морали да гледају овако лошу Звезду.

Црвена звезда мтс – ЦСКА 59:85 (10:22, 17:22, 7:21, 25:20)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Радичевић 2, Дангубић 2, Лазић (4ск), Антић 9 (5ск), Добрић, Фелдин 12 (3ск, 3ас), Апић, Рочести 15 (5ас), Лесор 7, Јовановић 4 (6ск), Бјелица 8 (6ск).

ЦСКА: Де Коло 16, Фридзон 1, Антонов, Родригез 11 (9ас), Воронцевич 9, Клајбурн 6, Хигинс 12, М. Кулагин 5, Хријапа, Курбанов 7, Хајнс 13 (7ск, 2ас, 2блк), Хантер 5 (10ск).

Претходни текстМилић: Одговара нам нови систем
Следећи текстЦрвено-бели савладали и Војводину