Борац – Црвена звезда 0:4 (0:2)

94

Црвена звезда се пласирала у четвртфинале Купа Србије! По кишном и прохладном времену, црвено-бели су приказали добру игру и заслужено су славили победу.

Црвена звезда је успела да без већих проблема елиминише Борац и пласира се у четвртфинале Купа Србије. Тренер Владан Милојевић извео је поставу у којој није било ниједног странца, а определио се са формацију 3-4-3 са три играча у последњој линији, и крилним фудбалерима Родићем и Гобељићем.

Звезда је веома рано дошла до предности. Играо се трећи минут, Пешић је петом проиграо Луку Илића који је можда био у малом офсајду; но, млади фудбалер је спретно „заврнуо“ лопту на петерац, а тамо је спремно сачекао Немања Милић. Само десет минута касније, играч Борца Костић добио је директан црвени картон, претпоставка је због неког вербалног инцидента јер у тим тренуцима није било дуела на терену. Од тог тренутка, утакмица је практично била решена.

Звезда је показала добру игру по веома тешком и наквашеном терену у Чачку. Киша није престајала, али ни наши фудбалери нису престајали да плешу по њој. Александар Пешић био је и више него инспирисан на овој утакмици. У више наврата показао је луцидност и одличан смисао за игру, али и несебичност — нешто на шта смо од Пешића и навикли. Пешић је био протагониста и код другог Звездиног гола. Дочепао се лопте на средини терена, дуго ју је вукао а затим је правовремено упослио Милића на десној страни. Немања је сачекао да се Пешић убаци, послао му правовремену асистенцију и Пешић је са шест метара затресао мрежу.

Прилику да се упишу у стрелце у првом делу игре имали су и Славољуб Срнић, односно Урош Рачић, али нису били успешни. При резултату 2:0 за Црвену звезду, отишло се на одмор.

Наставак утакмице донео је знатно слабији темпо. Фудбалерима је било важно да се пре свега не повреде на терену који је био натопљен водом, а Борац са играчем мање никако није успевао да направи нешто више. Све се свело на то да ли ће Црвена звезда постићи још који погодак. Срнић се нашао у неколико прилика, али данас лопта није хтела у гол. Срнић је неколико пута шутирао поред гола, а приликом његове најбоље прилике одлично је интервенисао Бајић.

Најлепши моменат на утакмици виђен је у 73. минуту. Лопта је дошла до капитена Ненада Милијаша. Уследила је препознатиљива припрема за шут са дистанце, али што је још важније — уследио је и препознатљив шут! „Трејдмарк“ Ненада Милијаша, „пројектил“ који је завршио у горњем десном углу Бајићевог гола. Прелепо!

Владан Милојевић је у другом делу игре шансу осим Ненаду Милијашу пружио и Филипу Баиновићу, као и Абрахаму Фримпонгу.

Црвена звезда је до краја утакмице успела још једном да затресе мрежу. У 84. минуту оборен је Пешић у казненом простору, а исти играч је наместио лопту на пеналтик. Пешић је само „боцнуо“ лопту и поставио коначан резултат утакмице.

Борац – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Стадион: Крај Моравице. Гледалаца: 2.000. Судија: Срђан Обрадовић. Стрелци: Милић у 3′, Пешић у 29′, и 84′ (пен), Милијаш у 73′.

Борац: Бајић, Обрадовић, Марковић, Костић, Дуповац, Пропадало, С. Филиповић, Зоћевић, Лима, Кнежевић, Јовановић.
Резерве: Мишић, В. Филиповић, Делић, Савић, Трипковић, Чађеновић,Перић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Рачић, Гобељић, Л. Илић, Срнић, Милић, Пешић.
Резерве: Супић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Милијаш, Баиновић, Канга.

Претходни текстСаопштење РК Црвена звезда
Следећи текстМилојевић: Увек тражим много од играча