Милојевић: Радује нас Бранков повратак

55

Утакмицом осмине финала Купа Србије фудбалери Црвене звезде започеће нову серију такмичарских утакмица.

У среду, 15. новембра од 16 часова, Црвена звезда ће у Чачку покушати да обезбеди пласман у четвртфинале најмасовнијег српског такмичења.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да је екипа спремна за нове изазове.

После кратког одмора који мислим да је свима пријао враћамо се обавезама. Куп такмичење је такмичење у којем имамо велике амбиције, као и у сваком такмичењу. Играли смо недавно у Чачку против Борца. Без обзира на позицију на табели, мислим да Борац игра добро, организовано, и да само због сплета разних околности заузима позицију где су сада. Са друге стране, ми смо добро радили ових неколико дана и после конференције имамо тренинг и крећемо на пут. Нећемо моћи да рачунамо на играче које имају репрезентативне обавезе, а што се тиче повреда, немамо проблема. После тренинга ћу знати које играче ћу повести у Чачак — рекао је Милојевић.

Домаћин на овој утакмици екипа Борца суочава се са проблемима о којима Звездин тренер не размишља.

Не обазирем се на њихове унутрашње проблеме, размишљам само о својој екипи. Играчи када изађу на терен, забораве све проблеме. Момци који играју у Борцу су професионалци, и сигуран сам да ће дати све од себе за боје свог клуба.

Звезда неће моћи да наступи у најјачем саставу, пре свега због одсуства репрезентативаца. Тај податак нимало не плаши Звездиног стратега.

Ја се никада не плашим. Имам поверења у играче и понављао сам често да екипа која изађе на терен јесте најбољи могући тим. Сви момци заслужују да играју и због тога сам често имао велике дилеме око састава. Не размишљам о томе да неког одмарам за суботу, то је често мач са две оштрице. Изаћи ће најбољи могући тим. Играчи су припремљени физички, сада су и психички одморнији, очекујем још да се врате играчи који су са репрезентацијама и да све протекне у најбољем реду и да буду спремни за суботу — рекао је Милојевић.

У екипу се вратио Бранко Јовичић након дужег одсуства због повреде.

За сваког тренера је најбитније да су му играчи здрави, мени је то такође приоритет. Драго ми је да се Бранко вратио, полако се враћа и Рикардињо, Милић се опоравио, тако да у овом тренутку немамо проблема са повредама. Имамо згуснут распоред, сваки играч ће нам бити потребан јер биће доста утакмица и самим тим ротација. Временске прилике полако постају неприлике, терени ће бити све тежи и због тога нам је сваки играч битан. Пресрећни смо сви у клубу што се Бранко вратио. Он је велики професионалац, свестан је ситуације, покушао је на све могуће начине да се што брже опорави. Од његове спремности и датих момената утакмица зависиће када ће заиграти. Треба бити мудар, долази из дугог процеса опоравка, сад полако мора да уђе у ритам. Немам дилему да ће он то да уради, али ја сам неко ко је стрпљив и нећу журити, не желим да угрозимо његово здравље. Не могу да предвиђам ништа, али верујем да чемо врло брзо знати када ће заиграти — закључио је Владан Милојевић.

Претходни текстДиана Дабетић светска првакиња
Следећи текстАлимпијевић: Уз подршку навијача, чуда су могућа