Црвена звезда – Железничар 27:29 (13:14)

73

Црвена звезда је доживела други пораз у сезони, први у „Шумицама“, од екипе Железничара 27:29.

Узбудљива и бурна дерби утакмица 7.кола Суперлиге током свих 60 минута игре, али посебно у последња два минута.

Судијски тандем је пропустио да реагује у кључним моментима како доликује правилима па је меч отишао у другом правцу и бацио сенку на утакмицу.

Ненад Перуничић није могао да рачуна на повређене капитена Дејана Бабића и Ненада Мандића, али је новопридошли пивотмен Зоран Ђурковић дебитовао.

Звезда је прва повела 2:0, затим гости стигли. У наставку Железничар је водио, Звезда стизала резултат. Беспоштедна борба на обе стране, ниједна екипа није успевала да се одвоји. Голом Крсманчића у последњој секунди првог полувремена, Железничар је на одмор отишао са вођством 13:14.

Звезду је у другом полувремену капитен Младен Шотић одржавао у игри, постизао је голове и из контранапада, и са крила, и са позиције бека. Железничар је у неколико наврата имао два гола предности, Звезда се враћа у игру. Погађао је и Мошић, битне голове постизали су и Блечић, Алејсандар Бабић и Пешић.

У 52.минуту минуту Младен Шотић је постигао гол за 25:24, Железничар је изједначио, а онда се догодила прва сумњива ситуација. Након одбране Љубеновића са крила, пивот гостију је преступио а затим и лопту са земље проследио у гол, који је судијски двојац признао. Протести Звездиних играча нису уродили плодом, а Падежанин је погодио за 25:27.

Звезда је успела да се преко Пешића врати у игру, иако је пропустила неколико прилика за гол, и при резултату 28:29 на 25 секунди пре краја, утисак је остала ускраћена и оштећена.

Након тајм-аута Ненад Перуничић се одлучио за пресинг, Шотић је одузео лопту Петковићу, коме је претходно испала, али су судије одлучиле да врате лопту Нишлијама.

Бурни протести целокупног црвено-белог табора и публике, према реакцијама из „Шумица“ оправдано. Шотић је зарадио искључење, затим и Ненад Перуничић. Железничар је имао два играча више, а Спасић поставио коначан резултат 27:29.

Мошић је био најефикаснији са 7 голова, Шотић је постигао 6, а Пешић 5 голова.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Пожаревцу.

Црвена звезда – Железничар 27:29 (13:14)

Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 4 (3), Железничар 3 (3). Искључења: Црвена звезда 8, Железничар 4 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 6, Радисављевић, Мошић 7, Бабић 1, Љубојевић, Блечић 1, Палевић, Пешић 5, Љубеновић (8 одбрана) Бугариновић 1, Милосављевић 2, Пејчиновић (2 обране) Матичић 3 (3), Кљајић, Ђурковић 1. Тренер: Ненад Перуничић

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Златановић (8 одбрана, 1 седмерац), Гемаљевић (2 одбране), Лазић, Митић, Павловић, Мађар, Падежанин 3, Крсманчић 3, Петковић, Спасић 2, Јевтић 6, Мирић 3 (3), Милошевић 2, Ђукић 8, Вучковић 2, Барјактаревић. Тренер: Јосиф Петковић

Претходни текстЗвездини рагбисти шампиони Србије!
Следећи текстЦрвено-бели комплетни на ЦСКА