Звездини рагбисти шампиони Србије!

154

Рагбисти Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије након победе у финалу плеј-офа националног првенства над Партизаном са 44:22.

Финале плеј-офа Првенства Србије у рагбију 13 за сениоре донело је изузетно занимљиву и квалитетну утакмицу у којој је на крају тријумфовала Црвена звезда са 44:22 (22:16). Овим тријумфом Црвена звезда је по други пут дошла до титуле Првака Србије.

„Црвена звезда – шампион“ био је мото са којим су црвено-бели ушли у ову сезону и на крају успели да остваре свој циљ. Након првог великог финала, када су у Супер Купу изгубили од Дорћола, чинило се да ће им „Паукови“ бити највећи ривал у борби за трофеје. Поготово, када су их управо Дорћолци избацили у полуфиналу Купа Србије. Ипак, у другом делу сезоне, Звезда је ушла у серију победа и на крају у 18. вечитом дербију славила против Партизана, што им је донело и другу титулу. Прву су освојили 2014. године, када су у финалу, изненадили дотад неприкосновени Дорћол.

Меч су црвено-бели почели силовито. Већ у 6. минуту Џек О`Брајан је постигао есеј за Звезду и потврдио да управа није погрешила када га је почетком јесење сезоне ангажовала. Млади Аустралијанац је у полуфиналу Балканске Суперлиге, као и у финалу плеј-офа, оставио одличан утисак. Када је три минута касније Петар Милановић постигао други есеј за црвено-беле и повећао водство домаћих на 10:0, многи су помислили да је утакмица већ преломљена и да ће личити на ону од пре два месеца, када је Звезда убедљиво тријумфовала. Имали су играчи Звезде све конце игре у својим рукама и иницијативу тада. Потиснули су црно-беле на своју половину, а нови есеј је висио у ваздуху. У јеку Звездине иницијативе Бранко Чарапић је прочитао пас последње црвено-беле аквизиције из Енглеске Нејла Бранифа и након претрчаних 80 метара постигао први есеј за Партизан. Само шест минута касније Партизан је изједначио након одличног шута Џавида Јашарија, есејем завешио Владимир Милутиновић. Тако смо након 20 минута игре поново били на почетку, јер је резултат био нерешен 10:10.

Поново је уследио један одличан период игре Црвене звезде, која је након два есеја у 28. (есеј Владислава Дедића) и 31. минуту (есеј Милош Ћалић) поново дошла у вођство, овај пут од 22:10. Партизан се не предеје, а Бранко Чарапић у 37. минуту постиже свој други есеј, који је у потпуности пресликан као онај први. Поново је искористио грешку играча Црвене звезде и продор од 80 метара за коначних 22:16 на полувремену.

У другом полувремену Звезда је наставила да доминира тереном. Најпре је у 42. минуту предност домаћих повећао Рајко Трифуновић. Затим је у 52. минуту Милош Ћалић постигао свој други есеј на утакмици. У 65. минуту и Адам Павловић се уписао у листу стрелаца. Партизан је у 70. минуту смањио вођство Звезде на 38:22, а есеј за црно-беле је постигао Владимир Милутиновић. Тачку на и, ставио је у 75. минуту, онај који је и почео, Аустралијанац Џек О`Брајан другим есејем и наговестио славље домаћих.

Ово је друга титула шампиона Србије у историји РЛК Црвена звезда. Већ наредног викенда наше шампионе очекује још једна утакмица за трофеј. Исти ривали бориће се за титулу шампиона региона.

Црвена звезда – Партизан 44:22 (22:16)

Београд 12.11.2017. Игралиште: Ада Циганлија. Гледалаца: 300. Судија: Радослав Новаковић. Помоћници Ђорђе Дивић, Владан Кикановић (сви Београд).

Поени за Црвену звезду: Есеја 8: Џек О`Брајан 6. и 75. мин, Петар Милановић 9. мин, Владислав Дедић 28. мин, Милош Ћалић 31. и 52. мин, Рајко Трифуновић 42. мин, Адам Павловић 65. мин. Голови 6/8 Војислав Дедић.

Поени за Партизан: Есеја 4: Бранко Чарапић 14. и 37. мин, Владимир Милутниновић 20. и 70. мин. Голови 3/4 Џавид Јашари.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Војислав ДЕДИЋ, Илија КРСТИЋ, Петар МИЛАНОВИЋ, Драган ВАСИЉЕВИЋ, Рајко ТРИФУНОВИЋ, Велибор СРЕЋКОВИЋ, Стефан НИКОЛИЋ, Данило КОСАНОВИЋ, Владислав ДЕДИЋ, Слободан МИЛЕНКОВИЋ, Милош ЋАЛИЋ, Адам ПАВЛОВИЋ, Џек О`БРАЈАН. Резерве: Нејл БРАНИФ, Слободан МАНАК, Ненад ЖУЈИЋ, Никола ВАСИЋ.

ПАРТИЗАН: Драган ЈАНКОВИЋ, Роналдо БИТИЋИ, Владимир МИЛУТИНОВИЋ, Никола СРБЉАНИЋ, Милан ДЕСПИНИЋ, Бранко ЧАРАПИЋ, Џавид ЈАШАРИ, Жарко КОВАЧЕВИЋ, Михаило ИЛИЋ, Денис БАЈРАМИ, Лео ДОДИЋ, Петар КОВАЧ, Владо КУШИЋ. Резерве: Душан МИЛУТИНОВИЋ, Алекса МИЛКОВИЋ, Дарио АБИДИНОВИЋ, Стефан ИЛИЋ.

Претходни текстТодоров: Честитке такмичарима и тренерима, сјајна будућност
Следећи текстЦрвена звезда – Железничар 27:29 (13:14)