Звезда боља од ФМП-а 84:77

137

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили ФМП пред 2000 гледалаца у дворани „Александар Николић“ и стигли до 6.победе у регионаној лиги. Фелдин убацио 31 поен, Лесор уз 11 поена имао и 10 скокова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу ФМП-а са 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22) у утакмици 8.кола АБА лиге.

Црвено-бели су тако стигли до 6.победе у регионалном такмичењу, а пред 1500 гледалаца у дворани „Александар Николић“ најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Џејмс Фелдин са 31.поеном.

Тренер црвено-белих Душан Алимпијевић на овој утакмици због лакших повреда није могао да рачуна на Перу Антића, капитена Бранка Лазића, док се Милко Бјелица нашао у протоколу, али није наступао у недељној утакмици.

Меч у дворани „Алексанадра Николић“ боље су отворили црвено-бели, а након серије погодака Фелдина (8поена) повели и са 14:5. Медјутим, упорна екипа ФМП-а за коју нису наступали Раданов и Шешлија, убрзо је ухватила прикључак и играло се кош за кош практично до краја првог полувремена које је обележио Фелдин са чак 19 убачених поена.

У трећој четвртини црвено-бели су појачали ритам, на паркет се вратио Рочести који је током првог полувремена брзо упао у проблеме са личним грешкама (3 за 12 минута), Фелдин је убацио још две тројке, а прикључили су им се Јовановић и Лесор, па су кошаркаши Црвене звезде мтс водили након треће деонице 62:55.

Ту предност одржавали су и у уводним минутима последње четвртине, али је након тројке Пота за 68:63 тренер Алимпијевић био принудјен да затражи тајм-аут. Након паузе Човић је погодио нову тројку, а серију гостију зауставио је Рочести тројком за 71:66.

Наставио је ФМП да прети, након нове 2+1 Мајкла Оџа, али је узвратио Дангубић својом првом тројком за 74:69. До краја утакмице, црвено-бели су серијом 5-0 успели да одрже предност и уведу меч у мирну завршницу и стигну до нових бодова.

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић 3, Дангубић 6, Давидовац, Лазаревић 3, Добрић 2, Фелдин 31, Апић,Јанковић 5 + 7ск, Рочести 11+9ас, Лесор 11+10 ск, Јовановић 12+5 ск, Бјелица.

Џејмс Фелдин:
Били смо мало уморни од путовања. Али, зато смо овде. Знали смо да ће ривал бити спреман и мотивисан, али били смо спремни да одговоримо. Држали смо се заједно и борили се као тим.

Душан Алимпијевић:
Одлична утакмица ФМП-а. То је млад, талентован тим који ће свима у АБА лиги правити проблеме. Поред те младости ФМП показују огроман таленат, игра одлично. Има времена за тренинг и одмор што је велика ставка за млад тим. Дошли су мотивисани на овај меч тако и треба. То је за поштовање. Ми смо одлучили да због преуморног Лазића променимо састав. Антићева повреда је санирана, док смо Бјелицу одмарали за ЦСКА. Тако да ћемо за ЦСКА бити у најјачем саставу. То је био циљ на овом меча. Да мало одморимо носице игре, али и да видимо шта играчи који долазе са клупе, могу или не могу. А, с обзиром на кретање резултат, није тајна да са њима нисмо играли феноменално.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс играће против Задра у дворани „Крешимир Ћосић“, пре тога за црвено-беле следе два велика искушења у Евролиги, утакмице са ЦСКА у Београду у среду, и већ у петак дуел са Олимпијакосом у Пиреју.

Претходни текстУбедљив тријумф Звездиних хокејаша
Следећи текстТодоров: Честитке такмичарима и тренерима, сјајна будућност