Пораз црвено-белих у Малаги

40

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени од Уникахе 79:65 у утакмици 6.кола Евролиге у Малаги. Најефикаснији Лесор, Рочести и Фелдин са по 10 поена.

Црвена звезда поражена је на гостовању Уникахи у Малаги у мечу шестог кола Евролиге– 79:65 (22:12, 23:19, 18:19, 16:15).

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс били су Лесор, Рочести и Фелдин са по 10 убачених поена.

Црвено-бели су у дворани „Паласио Депортес Хозе Мартин Мариа Карпена“ лошим „отварањем“ утакмице пред 7500 гледалаца одредили ток овог меча, у коме су на крају доживели пораз.

Екипа Уникахе коју је предводио некадашњи играч Црвене звезде Немања Недовић са 17 поена, повела је у раној фази меча са 22:7, црвено – бели су већи део првог полувремена били у заостатку од 10 и више поена.

Најбољи период и игра шампиона АБА лиге био је први део треће деонице, када се Црвена звезда мтс и резултатски вратила у утакмицу, а након двојке Рочестија и тројке Добрића, црвено-бели су пришли на 54:48, медјутим, испоставиће се касније, Недовић је „везао“ 7 поена без одговора напада Црвене звезде и практично већ тада решио питање победника у овом мечу.

До краја утакмице, разлика за домаћина износила је 13-14 поена, а о слабој концентрацији црвено-белих говори и податак да су изузетно слабо изводили слободна бацања (14-5), Уникаха је боље скакала (41-32), а црвено-бели су убацили 6 тројки из 24 покушаја.

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић 5, Дангубић 8, Давидовац 2, Лазић 6, Добрић 5, Фелдин 10, Апић 2, Јанковић, Рочести 10, Лесор 10, Јовановић 5, Бјелица 2

Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић:
Ствари су врло једноставне што се тиче вечерашње утакмице. По мом мишљењу, Уникаха је одиграла одличан меч, док је мој тим одиграо сигурно најгоре полувреме у Евролиги ове сезоне. Наш противник је вечерас играо јако агресивно, пристискали су нас на 8 метара од коша, док смо ми били врло пасивни у нападу. Не можемо да играмо на тај начин.

У наредном колу, Црвена звезда мтс дочекује московски ЦСКА у среду од 19 часова.

Претходни текстТријумф одбојкаша Звезде у Краљеву
Следећи текстЗвезда славила у вечитом дербију кадета!