Алимпијевић: Одиграли смо паметно и као тим

106

Изјаве тренера КК Црвена звезда мтс Душана Алимпијевића и првотимца Милка Бјелице након убедљиве победе у дербију. Тренер црвено-белих погодјен током меча упаљачем у главу, КК Црвена звезда мтс ће се по добијању званичног извештаја са овог меча, огласити и тим поводом.

Кошаркаши Црвене звезде мтс убедљиво су победили Партизан НИС у првом овосезонском дербију, и последњој утакмици 7.кола АБА лиге, пошто су као гости славили са 100:84 (26:21, 27:21, 21:21, 26:21).

Након утакмице на конференцији за медије, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић је истакао да је изузетно задовољан игром Црвене звезде.

Честитам на једној, дозволићу себи да кажем, одличној утакмици обе екипе. Видели смо један добар дерби и дерби у коме се видео раскош талентованих људи, са једне и друге стране. Играли смо веома паметно. Да будем прецизнији, већим делом паметно. Тачно смо гађали тамо где треба да гађамо у смислу напада. Одређени пропусти које смо имали у одбрани нису само на овој утакмици, они се дешавају се од почетка сезоне. То је нормално јер као што сам рекао, ми смо нови тим и нови систем. То је једна крива линија која иде и горе и доле. Нико се не заварава са тиме да је Партизан лоша екипа. Напротив. То је одлична екипа са одличним појединцима који су нашли своје улоге и који имају одређену тржишну цену, која је оправдана и кроз квалитет показан у дербију. После победа у АБА и Еврокупу његове амбиције су се промениле. Чини ми се да је промена амбиција најављена и са појачањима.Не знам како је изгледало са стране, али није било лако јер је противник изузетно квалитетан и тежак. Мој тим је имао феноменалну реакцију на све. Ми се нисмо припремали само за дерби. Ово је само једна утакмица у низу, настављамо даље, спремамо се за Уникаху. Моја жеља је само да растемо. Прижељкујем још оваквих дербија и да моја екипа побеђује што је више могуће.

Милко Бјелица, играч Црвене звезде мтс и МВП утакмице:

Била је ово изузетно битна утакмица за нас јер смо у АБА лиги претрпели два непланирана пораза. Добро смо одреаговали после пораза од Бамберга. Поштовали смо договор. Партизан је изузетно јак противник и добра екипа. Сада сам ја био тај који је давао поене, пре тога то су учинили Тејлор, па Фелдин…. Најбитније је да смо играли тимски. Ти шутеви су проистекли из добре одбране и читање њиховог напада. Казнио сам то и допринео победи.

Овај меч обележио је и један инцидент, пошто је тренер шампиона АБА лиге Душан Алимпијевић задобио лакшу повреду, јер је током меча погодјен тврдим предметом у главу.

КК Црвена звезда мтс је прегледом видео материјала већ утврдио да је један од судија, Миливоје Јовчић, на утакмици видео тај инцидент и узео предмет којим је погодјен тренер Црвене звезде мтс. Већ у уторак клуб ће затражити званичан извештај са утакмице, како би се видело да ли су судија Јовчић и делегат Крнета унели у записник овај догадјај, као и „кишу“ предмета која је улетела на терен према играчима Црвене звезде мтс.

КК Црвена звезда мтс упозорава да играчи и стручни штаб ни једним гестом нису провоцирали навијаче противничког тима. Међутим, то изгледа није довољно да се избегне убацивање бројних предмета у терен и константно вербално вређање на утакмици.

Претходни текстЦрвена звезда боља као гост од Партизана 100:84!
Следећи текст„Звездаши питају“ Марка Гобељића