Црвена звезда гостује Партизану у АБА лиги

77

Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују у понедељак екипи Партизана НИС у последњој утакмици 7. кола АБА лиге јтд.

Утакмица се игра у дворани „Александар Николић“ од 21 сат.

Ово ће бити први дуел градских ривала још од 18. маја ове године, када су се екипе састале у оквиру 9. кола Суперлиге.

Домаћин овог меча је Партизан НИС, а како је саопштио организатор ове утакмице у регионалном такмичењу у коме титулу брани екипа Црвене звезде мтс, продаје карата неће бити.

Пред овај меч тренер црвено-белих Душан Алимпијевић каже:

Утакмице Црвене звезде и Партизана су специфичне саме по себи, јер у таквим утакмицама престаје да буде важно ко има какав ростер, и у каквој је форми, већ одлучују мали детаљи и мале ствари. Екипа Партизана НИС са појачањима која је довела, очигледно да је променила и своје амбиције, али и игру на паркету. Оно што је добро за Црвену звезду да пред дерби можемо да кажемо да смо коначно комплетни и то 1.пут од почетка ове сезоне.

Са друге стране, најискуснији играч у екипи Црвене звезде мтс Перо Антић, имао је прилике да буде актер у овој утакмици још пре 10 година. Овога пута на паркет дворане „Александар Николић“ враћа се као троструки освајач Евролиге, и играч са много евролигашких и НБА утакмица у ногама.

Од дербија не очекујем ништа осим велике борбе и да моји саиграчи дају максимум. У оваквој утакмици не одлучују ни тренутна форма, ни скаутинг ни припрема, већ жеља за победом и срце. Играо сам од последњег дербија пре него што сам отишао први пут из Звезде, много великих утакмица и за трофеје, много је искуства сада ту, понављам утакмица, у којој мораш да имаш већу жељу од противника да је добијеш – рекао је Антић.

Утакмица Партизан НИС – Црвена звезда мтс игра се од 21 сат уз директан пренос на ТВ „Аренаспорт“.

Одмах после ове регионалне утакмице, екипа Црвене звезде мтс ће средином недеље на нови тежак пут ка Малаги преко Париза. Црвено-бели играју у 6. колу Евролиге против Уникахе у Шпанији.

Претходни текстЗвезда славила у „вечитом дербију“
Следећи текстЦрвено-бели поново бољи од Бледа