Милојевић: Драгоцено искуство за нас

40

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић дан пред утакмицу четвртог кола групне фазе Лиге Европе, а непосредно пред тренинг на стадиону „Емирати“, говорио је пред новинарима о предстојећој утакмици.

Звездин тренер је још једном истакао колико је за Звезду велика ствар што може да игра на стадиону као што су Емирати.

Мени је јако битно то што смо стекли, а још ћемо добити, велико искуство. Овакве утакмице су нам потребне, и камо среће да их имамо сваке недеље, јер на њима се постаје играч. Ова генерација је успела да доведе Звезду на овај велелепни стадион, Арсенал је једна од најбољих светских екипа. Даћемо све од себе, фудбал је то, а мени је битно да моји момци верују у себе. А мислим да верују, то су добри момци и добри фудбалери. Имамо обавезу, играмо за Црвену звезду која нема ништа мању историју од Арсенала, и надам се да је ово само успутна станица за враћање Звезде тамо где припада – започео је Милојевић, и додао да се не оптерећује тиме које играче ће Арсен Венгер извести на терен.

Арсенал има велики фонд играча и сви ти играчи заслужују да играју. Арсен Венгер најбоље то зна и не би било примерено да ја то коментаришем. Они играју много такмичења и показали су да имају јако велики ростер. Познато је колико младих играча је Венгер избацио, а сваком младом играчу је важно да осети терен, и на оваквим утакмицама они расту. То су показали и у Београду. Ми се спремамо за ову утакмицу максимално озбиљно, не оптерећујемо се ко ће бити у стартној постави – рекао је Милојевић.

У првој утакмици Црвена звезда је била равноправан ривал, све до последњих неколико минута када је имала играча мање. Утакмица у Београду екипи много значи на пољу искуства.

Арсенал гаји стил игре који увек игра, и ту се ништа не мења. Мислим да смо научили доста тога из прве утакмице. Са играчима причам и индивидуално, разговарамо о многим техничко-тактичким елементима. Од играча Арсенала може доста тога да се научи, као и на свакој утакмици. Искуство које сада стичемо је непроцењиво. У Београду су била велика очекивања, такви смо, без обзира на то ко долази, увек се присећамо великих ривала који су пали на Маракани. Тај амбијент је мени био највећи утисак, како ће моји играчи са тиме да се носе. Нисмо од самог почетка били добри, као да смо и ми били импресионирани, али то су утакмице на којима растемо. Немојте да заборавите, нама ниједан играч од стартера није играо Лигу Европе, а играмо против екипе која заслужује да игра Лигу Шампиона.

Добра вест је да Милојевић може да рачуна на готово све играче.

Немамо већих проблема. Вратио нам се Милић, додуше планиран је био да игра у Земуну, али ситуација нам то није дозволила. Одлучили смо да не игра, али и он је спреман. Вујадин је добро, такође. Милијаш није дошао, добио је бебу и због тога је остао у Београду. Родић је суспендован, а сви остали играчи су спремни. Стално имам недоумице око стартне поставе. Имам одређени план, али имамо и још времена до утакмице, видећемо. Отприлике имам идеје. Мислим да моји играчи имају капацитет да буду бољи него што су сада, али основни предуслов је да верују у себе. Као играч сам имао прилику да играм против Арсенала и знам какав је осећај, желим да и наши фудбалери то осете на прави начин – рекао је Милојевић.

Претходни текстЦрвено-бели преокретом до четвртфинала Купа
Следећи текстСавић: Спреман сам