ПКБ – Црвена звезда 27:30 (10:15)

90

Рукометаши Црвене звезде савладали су ПКБ из Падинске скеле у утакмици 1/16 финала Купа Србије, група Центар. Најефикаснији је био Милосављевић са 8 голова.

Црвено-бели су пребродили прву препреку на путу до одбране трофеја у Купу Србије. Црвено-бели које је предводио асистент Антон Букилић, уз помоћ Игора Николића, савладао је другопласирани тим Прве лиге Центар.

Звезда је наступила без Мандића, Мошића, Љубојевића и Пејчиновића, а прилику су добиле младе наде – Иван Хорват, Алекса Туфегџић и Матија Николић.

Младен Шотић и Дејан Бабић који су наступали за Медитеранску репрезентацију Србије у пријатељском дуелу против А националног тима Србије у Пожаревцу били су спремни да буду у тиму.

Након уводних минута и предности домаћина, црвено-бели су преко Милосављевића и Кљајића дошли до предности, а у истом ритму су у завршили прво полувреме, брзом серијом за 10:15.

Добар отпор је пружио домаћин, није се предавао и чекао је своју прилику да угрози освајача Купа. Дочекали су је у 43.минуту када су изједначили на 19:19, али је Звезда брзо одговорила и дошла до предности коју је сачувала до краја сусрета и меч завршила голом Александра Бабића за коначних 27:30.

Најефикаснији је био Милосављевић са 8 голова, Кљајић је додао 7.

Викенд пред нама је слободан у домаћим такмичењима у оквиру ЕХФ недеље. Црвено-беле у среду 1.новембра очекује заостали дуел 5.кола Суперлиге против Мокре Горе у Зубином потоку, а након тога путују у Аранђеловац.

ПКБ – Црвена звезда 27:30 (10:15)
Београд, дворана: СХ „Падинска скела“. Гледалаца: 200. Судије: Бердак и Шорак (Београд). Седмерци: ПКБ 4 (3), Црвена звезда. Искључења: ПКБ 8, Црвена звезда 8.
ПКБ: Тодоровић, Петрешевић 1, Ђуришић, Лазић 1, Марић 2, Токовић, Крантић 4, Додић, Николић 5, Прпа 2, Жмурић 2, Илић 2, Џокић 2, Сремчевић 4, Видаковић 2, Глоговац. Тренер: Душан Велебит
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 1, Радисављевић, Николић, Хорват, А.Бабић 1, Блечић 5, Палевић, Пешић, Љубеновић, Бугариновић 2, Милосављевић 8, Матичић 2, Д.Бабић 4, Кљајић 7, Туфегџић. Тренер: Антон Букилић

Претходни текстЗвезда разбила Медвешчак
Следећи текстЗвезда на престижном симпозијуму