Срећан рођендан, Немања!

120
На данашњи дан 1981. године рођен је некадашњи штопер и капитен Црвене звезде Немања Видић.
Немања Видић је рођен у Ужицу, а у Црвену звезду је стигао 1996. године. За први тим црвено-белих дебитовао је по повратку са позајмице из Спартака 2001. године и постао незаменљиви првотимац. За три сезоне одиграо је 92 званичне утакмице и постигао 15 голова. Као капитен тима учествовао је у освајању дупле круне у сезони 2003/04, а пре тога је освојио још један национални куп 2002. године.

У лето 2004. године, Немања је из Звезде прешао у московски Спартак, где је играо до јануара 2006. године, када је потписао за славни Манчестер Јунајтед.

У дресу Јунајтеда се у потпуности афирмисао и постао један од најбољих одбрамбених играча на свету и у 21. веку. Са тимом са Олд Трафорда је пет пута био шампион Енглеске, освојио три Лига купа, пет Супер купова Енглеске, као и највредније трофеје Лигу шампиона 2008. и титулу клупског првака света исте године. Био је и два пута најбољи фудбалер сезоне у Премијер лиги Енглеске и четири пута у идеалном тиму првенства. Два пута је биран за најбољег играча Србије, једном за најбољег спортисту СД Црвена звезда. Постао је тек други странац који је изабран за капитена Манчестер Јунајтеда након Ерика Кантоне, за који је одиграо 300 такмичарских утакмица и постигао 21 гол.

Од лета 2014. године био је члан миланског Интера за који је одиграо 28 утакмица и постигао један гол. Опростио се 29. јануарa 2016. године.

За репрезентацију је наступао 56 пута и два пута се уписао у стрелце.

Нашем некадашњем играчу желимо срећан диван дан!

Претходни текстАлимпијевић: Хвала навијачима, уживали смо
Следећи текстЗвезда у недељу дочекује Војводину