Алимпијевић: Уз навијаче преко максимума

100

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић на конференцији за медије говорио о предстојећој утакмици са Барсеоном у дворани „Александар Николић“. Карте за спектакл, који почиње у петак од 19 часова, распродате.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак дочекују екипу Барселоне Ласа у утакмици 2.кола Евролиге.

Интересовање за први наступ црвено-белих пред домаћом публиком је огромно, а све карте су распродате. Тренер Душан Алимпијевић на изузетно посећеној конференцији за медије бираним речима говорио је о екипи Барселоне, која је нову сезону „отворила“ изванредно – убедљивим победама у Ендеса лиги, и посебно убедљивом партијом против Панатинаикоса у „Блајграни“. Ипак, Црвена звезда у сваку утакмицу улази са жељом да победи.

Очекује нас меч против Барселоне, екипе која је у овом тренутку један од четири најреспектабилнијих „ростера“ у лиги. Шампионске амбиције чак и према Евролиги показују тиме што су врло брзо дошли до тога да су најуигранија екипа, и у најбољој форми. То се види кроз шпанско првенство, где су доминантно прошли кроз четири кола, то се види и у Евролиги, где су нанели Панатинаикосу убедљив пораз.Ако узмемо у обзир да су Наваро и Томић 11. и 12. играчи, а они су били скоро носиоци прошле године, онда је све јасно.

Црвено-бели су имали нешто више времена да се припреме за ову утакмицу, пре изузетно напорног распореда до наредног четвртка (Барселона, Цедевита, Химки и Макаби).

Моја екипа имала је нешто више времена да се спреми и одмори за ову утакмицу. Очекујемо реакцију после утакмице у АБА лиги, и против оваквих тимова су навијачи важан фактор, који носи домаћи тим, који извлачи из нас и преко максимума. А видели сте и сами, колико та атмосфера и навијање не годи противничким екипама које редом наводе да је атмосфера у Београду посебна, и да је у таквом амбијенту тешко играти.

Немање Дангубића неће бити ни у петак на паркету.

За нас отежавајућа околност што и ову утакмицу неће играти Дангубић и то је већ шеста утакмица у којој нисмо у комплетном саставу, са пуним ростером. Недостатак енергије због његовог одсуства мораће да надокнаде играчи који су ту. Имамо довољан број играча да то надокнаде и очекујем да покажемо одговорност пре свега у игри један на један против Барселоне која је у том сегмент најјача, и у шуту за три поена – рекао је Алимпијевић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Барселона Ласа игра се у петак од 19 часова, уз директан пренос на ТВ Спортклуб.

Због распродате дворане и великих гужви, КК Црвена звезда мтс апелује на све који долазе у дворану „Александар Николић“ да дођу што раније због детаљних контрола на улазима. Капије дворане отварају се у 16.30 часова.

Претходни текстДерби Звезде и Јединства отвара 2. коло
Следећи текстЦрвена звезда – Арсенал 0:1 (0:0)