Пораз у Сабадељу, црвено-бели у Купу Европе

77

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз у реванш мечу плеј-офа за Лигу шампиона од Сабадеља у Шпанији резултатом 11:8 (2:2, 3:2, 4:1, 2:3), па ће такмичење наставити у Купу Европе.

Након ремија у Београду 6:6 црвено-бели су пред собом имали тежак задатак. Требало је да на гостујућем терену покушају да обезбеде пласман у Лигу шампиона, али у томе нису успели.

Звезда је током прве и друге четвртине стизала до минималног вођства, а домаћи су сваки пут успевали да изједначе, да би 4 секунде пре краја првог полувремена Валверде одвео Сабадељ на одмор са вођством од 5:4.

Шпанска екипа је током трећег периода игре повећавала своју предност да би она на крају стигла до највећег вођства које је износило 9:5. Звезда је у последњој четвртини покушавала да се приближи ривалу, али голови са играчем више Танкосића, Танасковића и Стојановића нису били довољни да угрозе Сабадељ који је на крају славио резултатом 11:8.

По два гола за Црвену звезду постигли су Ђорђе Танасковић и Огњен Стојановић, док су се по једном у листу стрелаца уписали Вељко Танкосић, Марко Радовић, Стефан Илић и Александар Његован. Најефикаснији на утакмици био је Гонзало Лопез Ескрибано Хара са три гола.

Екипа Сабадеља наставља такмичење у Лиги шампиона, док ће ватерполисти Црвене звезде наставити свој европски пут у Купу Европе.

САБАДЕЉ – ЦРВЕНА ЗЕВЗДА 11:8 (2:2, 3:2, 4:1, 2:3)

Сабадељ – Судије: Борис Маргета (Словенија) и Јоргос Ставридис (Грчка). Играч више: Сабадељ 8(3), Црвена звезда 9(5).

САБАДЕЉ: Мартин, Пегадо 2, Гемар 1, Алгуасил, Пуга 1, Санчез 1, Хара 3, Милер 1, Валверде 2, Вела, Фернандез, Реина, Карерас. Тренер: Салвадор Гомез.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 1, Радовић 1, Бурсаћ, Јовић, Илић 1, Његован 1, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 2, Асановић, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

Претходни текстЗвезда декласирала Берое!
Следећи текстДерби Звезде и Јединства отвара 2. коло