Благојевић: Нека и у четвртак буде 1:0

100

Јунак сусрета између Арсенала и Звезде, стрелац победоносног гола у Београду Цвијетин Благојевић, присетио се успеха који је остварила њгеова екипа у двомечу са лондонским Арсеналом.

Многи повлаче паралелу између наше екипе и актуелног Звездиног тима, сви се присећамо нашег сусрета и прижељкујемо да се историја понови. Много времена је прошло, скоро 40 година. Арсенал је остао велики клуб као и тада. Код нас је слична ситуација као и у то време, тада је на помолу било стварање нове екипе на челу са Бранком Станковићем. Он је био права гормада, Амбасадор,тренер над тренерима који нас је држао чврсто. Уз Драгана Џајића који је тада постао спортски директор, донео је превагу. Њих двоји цу смо слушали и бележили смо одличне резултате. Побеђивали смо на путу до финала Купа УЕФА многе европске великане и желео бих да ови момци иду нашим стопама – рекао је Благојевић.

Благојевић се нада да ће се на Маракани историја поновити.

Најсрећнији бих био када би се све поновило и када би и у четвртак било 1:0. Желео бих да Лука Аџић, који је био мој играч у млађим категоријама и који је већ тада наговештавао да ће бити фантастичан фудбалер, постигне победоносни гол. Даље нека историја настави да се понавља, да династија Савић настави да влада у Лондону и да Вујадин на стадиону Арсенала постигне погодак.

Звездин славни везиста присетио се акције на Маракани у којој је Звезда постигла победоносни гол на мечу са Арсеналом.

Сећам се тог гола до најситнијих детаља. Тај погодак сличан је оном који смо касније постигли у Лондону. Муслин и ја смо кренули акцију из задње линије, ишли по десној страни, додали Шестићу који је проиграо Пижона. Његов шут одбио се од стативе, лопта је стигла до мене и спровео сам је у мрежу. Неописив осећај, желео бих овим момцима да га у четвртак осете.

Благојевић истиче да ће навијачи бити велика помоћ изабраницима Владана Милојевића.

После треће утакмице коју сам одиграо у Црвеној звезди навијачи су ми посветили песму која ми је била покретач и давала ми додатни мотив да дам све од себе на терену. Зато најбоље знам колико ће нашим играчима помоћи у четвртак подршка са трибина. Атмосфера коју праве наши навијачи је нешто што се ретко где може срести. Хук са трибина покреће и извлачи из Звездиних играча најбоље – поручио је Благојевић.

Претходни текстСвечаност пред Арсенал
Следећи текстСтадион „Рајко Митић“ распродат!