Кадеткиње успешно започеле одбрану трофеја

69

Кадеткиње ККЖ Црвена звезда успешно су започеле одбрану шампионске титуле у својој узрасној категорији. Црвена звезда је на премијери нове сезоне Женске кадетске лиге Србије савладала Новосадску ЖКА, 74-53!

ККЖ Црвена звезда је у протеклој сезони у свим узрасним категоријама успела да освоји шампионску титулу. Након првог тима, у одбрану трофеја успешно је кренула и кадетска селекција црвено-белих.

Иако резултат приказује другачију слику, премијерна утакмица није била лака. Младе новосађанке су се трудиле да дођу до изненађења против шампиона Србије. Најзаслужнија први тријумф у сезони била је Марта Митровић, која је остварила дабл-дабл учинак, 24 поена и 11 скокова, а придружила јој се Анђела Митровић са 10 поена и 10 скокова.

Тренер Немања Ламбергар је након меча био свестан да је свака прва утакмица специфична.

Свако отварање тешко је за било коју екипу, па и за браниоца титуле. Као и свих ових година свесни смо да сви желе да нас скину са трона, али је потребно да то схвате сви чланови екипе. Сигурно је да ће игра бити боља, а одговорност појединих играча мора бити већа. Честитам противничкој екипи на храброј и пожртвованој игри, а својим играчицама желим да схвате за који клуб и грб играју.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Крагујевцу, екипи Радничког.

Црвена звезда – Новосадска ЖКА 74-53 (24-19, 15-10, 20-10, 15-14)

ККЖ Црвена звезда: Вулдриџ 7, Васиљевић 7, Рунић, Авлијаш, Вуловић 9, А.Митровић 10 (10ск), Ћулибрк 2, Гогин, Бошковић 3, Веселиновић 5, М.Митровић 24 (11ск), Дробњак 8.

Претходни текстПрви пораз у АБА лиги
Следећи текстАпел навијачима Црвене звезде