Реми ватерполиста, одлука пада у Шпанији

127

Ватерполисти Црвене звезде одиграли су нерешено 6:6 против Сабадеља у првом мечу плеј-офа Лиге шампиона и одлука о томе ко ће наставити такмичење у европском слитном такмичењу ће пасти у реванш мечу у Шпанији.

Прву четвртину обележиле су чврсте одбране на обе стране и одлични голмани Лазар Добожанов и Мотос Мартин. Шпанци стижу до вођства средином другог дела игре када је Хара успео да савлада младог голмана црвено-белих. Одбрана гостију је била непрелазна за наше ватерполисте. Блокирали су одлично, а оне лопте које су прошле, Мартин је заустављао. Пред крај првог полувремена Сабадељ је преко Санчеза дуплирао предност.

Гости долазе до вођства од 0:3 када је Пуга искористио играча више након искључења Асановића. Већ у следећем нападу Ђорђе Танасковић је пробио одбрану гостију и постигао је први гол за наш тим смањивши на 1:3. Тај гол дао је крила нашим младим играчима који су преко Огњена Стојановића смањили на 2:3. Ипак, у завршници треће деонице Сабадељ постиже још један гол, а стрелац је поново био Санчез.

Звезда је играла сјајно у последњој четвртини. Црвено-бели су успели да искористе одличну контру и голом Матеје Асановића се вратили у игру. Само непун минут касније Танасковић је феноменалним поготком изједначио резултат на 4:4. Потпун преокрет донео је Александар Његован снажним шутем са дистанце за 5:4. Ипак, Шпанци су успели да преокрену. Пегадо је изједначио, а Хара је донео ново вођство Сабадељу. И када су сви мислили да ће шпанска екипа у реванш ући са минималном победом, Звезда је преко Асановића изједначила на 6:6 само две секунде пре краја меча!

У реванш екипе Црвене звезде и Сабадеља улазе без предности, а та утакмица се игра у среду 18. октобра у Шпанији. Победник тог дуела ће се пласирати у Лигу шампиона, а поражени ће такмичење наставити у Купу Европе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – САБАДЕЉ 6:6 (0:0, 0:2, 2:2, 4:2)

Београд – Базен: СЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Рафаел Коломбо (Италија) и Аркадиј Воеводин (Русија). Играч више: Црвена звезда 7 (0), Сабадељ 6 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић, Радовић, Бурсаћ, Шуберић, Илић, Његован 1, тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 1, Асановић 2, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

САБАДЕЉ: Мартин, Хара 1, Пегадо 2, Гемар, Алгуасил, Пуга 1, Санчез 2, Милер, Валверде, Вела, Реина, Карерас. Тренер: Салвадор Гомез.

Претходни текстЛука Илић: Пресрећан сам!
Следећи текстЗвезда савладала и Беочин