Црвено – бели почели припреме за Будућност

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Београду у суботу око 13 часова, а већ током суботње вечери одрадиће тренинг пред дерби 4. кола АБА лиге против екипе Будућност ВОЛИ који се игра у дворани у Железнику.

Након добре утакмице у Каунасу која није имала срећан епилог по шампиона АБА лиге, времена за било какву анализу нема, јер након Литваније за мање од 48 сати следи важна утакмица у примарном такмичењу за црвено-беле. Тога је свестан и тренер Душан Алимпијевић.

За нас, колико год да је напорно, олакшавајућа околност у овом тренутку је да немамо времена да се удубљујемо у претходну утакмицу. Интерну анализу утакмице са Жалгирисом смо већ направили, али најважније је да се опоравимо за Будућност, јер је тај меч приоритет и већ смо почели припреме за ту утакмицу.

Екипа Будућности се током лета играчки значајно променила, нови је и тренер.

Будућност сада има ослонац у црногорским играчима, али су задржали препознатљив стил. То је озбиљан клуб са озбиљним намерама у овом такмичењу. Ми једноставно немамо право да не будемо спремни за ту утакмицу, јер смо у више наврата наглашавали шта је приоритет, а то је АБА лига – рекао је тренер црвено-белих.

Најискуснији у тиму Црвене звезде мтс Перо Антић, предводио је уз Бјелицу тим у Каунасу, али је и искусни крилни центар мислима већ у утакмици која следи.

Ми наше циљеве имамо, они су постављени . Нажалост, нисмо добили меч у Литванији, али нам је и тај дуел показатељ да можемо да играмо Евролигу и да се боримо са свима. Идемо даље, растемо из дана у дан, из тренинга у тренинг, из утакмице у утакмицу, бићемо све бољи. Сада нам следи меч против екипе Будућности, озбиљног ривала у АБА лиги и тај меч желимо да победимо – рекао је Антић.

Црвено-бели ће у суботу поподне тренирати у Железнику, а утакмица 4. кола АБА лиге против Будућност ВОЛИ игра се у недељу од 19 сати уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Претходни текстОмладинци победили Војводину
Следећи текстРаспоред улаза у дворану у Железнику (обавештење)