Црвена звезда – Мачва 4:0 (2:0)

75

На највећем српском стадиону ништа ново. Фудбалери Црвене звезде настављају са одличним партијама у првенству. У 13. колу националног шампионата без жеље за ниподаштавањем ривала, забележена је рутинска победа над шабачком Мачвом.

По два гола у оба полувремена била су довољна да више од седам хиљада навијача задовољно оде кућама размишљајући о могућностим Милојевићевог тима на мечу који се на Маракани игра за пет дана. Максимално професионалан приступ сусрету и дисциплинованост на којој инсистира стручни штаб поново су узроковали да тријумф ниједног тренутка не дође у питање.

Већ пре истека прве декаде утакмице, Звезда је могла да начне „провинцијски Уругвај“, међутим ударац Боаћиja са беле тачке одличном парадом укротио је Филиповић. Промашај са 11 метара нимало није дестабилизовао најтрофејнији српски тим, напротив уследили су још конкретнији напади. Један такав на малом простору извели су Пешић и Крстичић, а најбољи стрелац Милојевићевог тима нашао се у улози егзекутора и на тај начин се на најбољи начин искупио за промашени пенал.

Није прошло ни пола сата игре а већ је било 2:0. Радоњић је у свом стилу протутњао десном страном, упутио лопту на петерац где је дефанзивац Мачве неопрезним потезом спроводи у сопствену мрежу.

Без обзира на постигнуте поготке, период од 25. до 45. минута био је део игре у коме је виђено највише прилика. Шапчани и поред заостатка од два гола минуса, могли су задовољни резултатом да напусте терен стадиона у Љутице Богдана после првог дела игре.

У наставку, црвено-бели су спустили гас, али опет су били довољно дисциплиновани и показали озбиљност довољну да и на данашњем мечу Борјан остане несавладан. Сигурно су чували лопту играчи маневра и периодично када се за то указивала прилика озбиљно угрожавали гол ривала. А да је убедљиво најбржи играч лиге, Радоњић је демонстрирао и у 53. минуту када је асистирао Пешићу за трећи гол свог тима. Уживање је гледати младог крилног нападача како са неописивом лакоћом претрчава чуваре и улази у опасну зону.

Данашњом игром, али и свим минулим радом у овој сезони, Доналд и остатак тима, заслужили су да у четвртак на терен против Арсенала истрче растерећени, врелог срца и хладне главе, да дају све од себе и да са стадиона буду испраћени аплаузом и песмом, без обзира на коначан резултат.

Најлепшу позивницу Звездаши су добили и од најмлађег на терену, суперталентованог Луке Илића који је у последњим тренуцима меча одлично испратио гужву у шеснаестерцу и прецизним ударцем, поставио коначан резултат, Црвена звезда – Мачва 4:0.

Тим Владана Милојевића делује апсолутно доминантно у домаћем првенству, пласирао се у осмину финала Купа, у Лиги Европа има четири бода из две утакмице. У четвртак на Маракану, долази Арсенал. Црвено-бели су опет у крему европског фудбала, тамо где по историји и успесима припадају. Меч за уживање, одмеравање са једним од најбољих тимова Европе. Посластица какву армија навијача заслужује.

Што не може нико, можеш ти…

Црвена звезда – Мачва 4:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.640. Судија: Дејан Сантрач. Стрелци: Боаћи у 20′, Протић (аг) у 29′, Пешић у 53′ и Л. Илић у 89′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Л. Илић, Радоњић, Пешић, Боаћи.
Резерве: Супић, Гобељић, Бабић, Анђелковић, Рачић, Милијаш, Аџић.

Мачва: Филиповић, Протић, Ђуришић, Ристивојевић, Јевтић, Гемовић, Обровац, Матић, Гјоргиевски, Адамовић, Јеремић.
Резерве: Пулетић, Пејовић, Јовановић, Арсенијевић, Милинковић, Хрубик, Владисављевић.

Претходни текстПораз црвено-белих у Нишу
Следећи текстМилојевић: Окрећемо се Арсеналу