Тренери Хофенхајма гостовали Звезди

46

Тренери голмана у млађим селекцијама немачког Хофенхајма били су у тродневној посети Црвеној звезди.

Немачка екипа обратила се најтрофејнојем српском клубу са жељом да се њихови тренери упознају са начином рада са голманима тренера Душана Гашића и да науче нешто што ће моћи да примене у свом даљем раду. Марјан Петковић и Саша Рауш, тренери голмана са вишегодишњим искуством у једној од најбољих школа у Немачкој, обишли су Омладинску школу и први тим Црвене звезде.

Након што су се детаљно упознали са организацијом рада са млађим селекцијама у нашем клубу и поделили корисна искуства и савете са својим колегама, на тренингу првог тима могли су да виде како тренирају искусни чувари мреже Милан Борјан и Немања Супић, као и млада нада Милош Гордић.

Последњи дан своје посете гости из Немачке имали су прилике да гледају меч кадета против Војводине, као и шеснаестину финала Купа Србије, утакмицу коју је Црвена звезда добила резултатом 5:0.

Још на утакмици у Келну покушали смо да ступимо у контакт са људима из Звезде и тамо се упознамо са њиховим радом. Ипак, доласком у Београд смо добили много више, комплетан увид у организацију Омладинске школе и првог тима, као и начин рада овде. Ово је много боља прилика да разменимо искуства и да обе стране науче нешто ново. Моји родитељи су из Србије и ја сам од малена упознат са величином Црвене звезде и са тим колико је ово велики клуб. Зато ми је посебно задовољство што сам са својим колегом имао прилику да боравим овде три дана и да усвајам нова знања – рекао је Петковић.

Посета тренера Хофенхајма је само почетак успешне сарадње два клуба.

Тренер Душан Гашић има позив да дође у Хофенхајм и неколико дана ради са нама и са нашим најталентованијим голманима. Сви имамо своју, нешто другачију, фудбалску филозофију и од сваког можете нешто корисно да сазнате и примените. Сматрам да једни другима можемо много да помогнемо, спој два велика клуба са дугом традицијом је одлична идеја – рекао је Рауш.

Претходни текстСавић: Звезда заслужује пуне трибине и Лигу шампиона
Следећи текстМИнималан пораз храбре Звезде у Каунасу