Савић: Звезда заслужује пуне трибине и Лигу шампиона

389

Ватерполо клуб Црвена звезда у суботу 14. октобра (20,30 часова) игра прву утакмицу плеј-офа Лиге шампиона против шпанске екипе Сабадељ. Тим поводом одржана је конференција за медије у Прес центру СД Црвена звезда на којој су говорили тренер Дејан Савић и капитен црвено-белих Ђорђе Танасковић.

Као што знате Ватерполо клуб Црвена звезда ове сезоне наступа у новом саставу. Већ смо успели да се уиграмо, што се видело на кавлификационом турниру у Орадеи. Сигурно је да имамо Европу „у џепу“ и можемо да будемо задовољни јер је један од циљева већ испуњен. Сигуран сам да играчи желе, а и требало би да размишљају о Лиги шампиона пошто је то једно велико такмичење, учествују јаке екипе и верујем да ће, уколико се пласирамо, то бити један велики испит, односно велико искуство за ове момке где би кроз тих 14 утакмица „порасли“ много брже него кроз неки нормалан ток рада – изјавио је Дејан Савић.

Шеф стручног штаба црвено-белих потом је анализирао ривала.

Сабадељ је класична шпанска екипа. Имају надимак „вечити други“ јер су увек други, иза Барселонете. Мислим да играју традиционално, на физичку спрему, не толико на чврстину, нису толико снажни, већ пре свега мислим на пливање. У саставу екипе се налази и три играча који су при А репрезентацији или су некадашњи репрезентативци, као и неколицина јуниорских репрезентативаца. Оно што их карактерише је Салвадор Чао Гомез, њихов тренер који ће верујем неговати стил игре онакав какав је био када је и сам играо. Много пливања, жустрине, и у суштини уколико успемо да не уђемо у њихов ритам, односно да пробеамо да спречимо њихове контре, онда би и резултат могао бити повољан по нас – истакао је Савић.

Црвена звезда ће у меч ући комплетна пошто су се Асановић и Стојановић прикључили тренинзима.

У последњих 7, 8 дана имали смо проблем са Асановићем и Стојановићем. Асановић је био болестан, док је Стојановић имао лакшу повреду. Почели су јуче да тренирају, тако да мислим да ће сутра бити у саставу и да ћемо бити комплетни. Ово је прва утакмица Звезде у последње три године у Европи и очекујемо пуне трибине базена „Милан Гале Мушкатировић“ јер ови момци то заслужују – поручио је Дејан Савић.

Капитен Црвене звезде Ђорђе Танасковић верује да наша екипа има квалитет да се пласира у Лигу шампиона.

Како смо почели европски пут са поразом од Орадее ретко ко је очекивао да можемо да се домогнемо 3. круга квалификација. Али ето, успели смо да победимо две екипе које су на папиру били фаворити против нас, Синтез и Вуљагмени. Сада играмо против екипе коју не познајемо довољно. Нисмо играли раније са њима, али с обзиром да се ради о Шпанцима очекујемо да ће играти на брзо пливање. Надамо се да ћемо бити агресивнији у одбрани и да ћемо пливати брже од њих јер то је наша шанса. Имамо младу екипу која мора да игра брзо и не смемо да уђемо у ритам противника. Уз пуне трибине имамо шансе да остваримо повољан резултат и да се пласирамо у Лигу шампиона где нас очекују јачи противници и много више утакмица – закључује Танасковић.

Први меч плеј-офа Лиге шампиона између Црвене звезде и Сабадеља на програму је у суботу 14. октобра у 20,30 часова на базену СЦ Милан Гале Мушкатировић у Београду. Реванш меч се игра у среду 18. октобра у Шпанији.

Претходни текстМилојевић: Размишљамо само о Мачви
Следећи текстТренери Хофенхајма гостовали Звезди