Пешић: Тим увек испред појединца

40

Поред поготка који је постигао на мечу са Динамом, Александар Пешић обележио је меч сјајним асистенцијама. Звездин шпиц је чак три пута одлично упослио своје саиграче, показао је несебичност и још једном искористио прилику да истакне да је тим на првом месту, увек испред личног учинка било ког појединца.

Нису ми стране асистеницје, у првој години када сам прешао у Тулуз био сам први асистент екипе. Иако за шпицеве важи да су егоисти и да воле само да постижу голове, ја нисам тако научен. Од малена сам гледао да играм за екипу, увек сам подређен успеху свог тима. Можда ме је то некада коштало у каријери што нисам дао више голова у неком првенству, али то ми није на првом месту. И данас ми је најважније да Звезда побеђује, да добро игра и у свакој наредној ситуацији ћу урадити исто. Драго ми је што сам помогао Аџићу, морао сам мало да погурам свог другара. Шалу на страну, ко год да се нашао на његовом месту додао бих му лопту, тако сам научен – рекао је Пешић.

Звездин нападач осврнуо се на меч шеснаестине финала Купа Србије против Динама.

Нисмо потценили ривала и морам да похвалим играче Динама. Они су се надметали са нама, нису дошли да се бране, нису се затворили нити су покушавали само дугим лоптама да нас нападају. Имали су лепу пас игру и заиста мислим да ће, уколико наредне сезоне уђу у Суперлигу, остварити запажен успех. Желим и њиховим играчима и тренеру срећу и много успеха у наставку такмичења.

Пешић је посебно похвалио два крилна нападача своје екипе.

Ако Радоњић и Аџић наставе да раде добро као и до сада и ако слушају тренера мислим да их чекају огромни успеси и да ће постати велики играчи. Они имају савршен таленат и све предиспозиције за велика дела, а на њима је да их искористе. Ту су наравно и Милић и Срнић који играју одлично играју на истој позицији, али они су нешто искуснији и могу много да помогну млађим саиграчима.

Изабранике Владана Милојевића већ у суботу очекује нова утакмица, сусрет са шабачком Мачвом.

Већ дуже време сви нас питају само за утакмицу са Арсеналом, а заборављају да су нама и првенство и Куп пођеднако битни. Некада је теже одиграти првенствену утакмицу него велики европски сусрет пред пуним трибинама. У Звезди је тешко играти против било ког ривала, сви су максимално мотивисани и дају све од себе да се покажу у најбољем светлу и да се можда и они препоруче за играње у Звезди. Зато знам да нам ни у суботу неће бити лако, али ми смо потпуно спремни за сваки сусрет – поручио је Пешић.

Претходни текстЗвезда наставља борбу против рака дојке
Следећи текстУрађен пројекат платоа на северу