Милојевић: Размишљамо само о Мачви

52

Мечевима 13. кола наставља се Суперлига Србије. Фудбалери Црвене звезде дочекују екипу Мачве у суботу, 14. октобра, од 16 часова на стадиону „Рајко Митић“.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања од сутрашњег меча.

После одигране Куп утакмице окрећемо се првенству. Играмо пред својим навијачима против екипе која је доминантно завршила такмичење у Првој лиги Србије прошле сезоне. Мачва се после много година вратила у крем српског фудбала, имају сјајне играче, али и велики мотив да из утакмице у утакмицу играју што боље. Пред нама је још један меч где треба да будемо максимално припремљени. У име стручног штаба и фудбалера позвао бих навијаче да дођу у што већем броју да нас подрже, јер нам много значе – рекао је Милојевић.

Звездин стратег још увек није одлучио коју једанаесторицу фудбалера ће сутра извести на терен.

После данашњег тренинга видећу на које играче могу да рачунам за сутрашњи меч. Стално имам дилеме у вези са саставом екипе. Оног тренутка када их више не будем имао знаћу да ништа не ваља. Циљ свих нас јесте да у тиму постоји здрава конкуренција и да сваки играч у датом тренутку да свој максимум. Изузетно сам срећан када било који фудбалер пружи добру партију, као што је то у среду био случај са Аџићем. Он је наше дете, из Звездине школе и сигурно ће му велики подстрек за даље напредовање бити голови које је постигао против Динама. Такође, оно што је Пешић урадио за мене је изузетно важно. Сви тренери воле када виде прелепе асистенције, као оне које је Пешић упућивао. Њих двојица су пођеднако заслужни за голове.

Црвена звезда има довољан фонд играча да може да испрати такмичење на три форонта.

Ми ове године играмо првенство и Куп који нису ништа мање важани него Лига Европе. Правили смо тако екипу да можемо да рачунамо на све играче. У тренутку када фудбалери изађу на терен, то је најбољи могући састав за који сам се определио са својим стручним штабом, тако да не бих говорио о комбинованом тиму. Има много фактора који утичу на игру. Анализирамо сваког противника и на основу целокупне ситуације, тако се опредељујемо и за састав. Био бих најсрећнији када бисмо могли да побеђујемо на свакој утакмици, али деси се утакмица као у Крушевцу. Не бих се много освртао на њу, у том тренутку смо дали све од себе, борили смо се, имали смо много шанси, али нисмо дали гол. Можда нам се вратило за неку другу утакмицу у којој смо имали среће. То је фудбал, окрећете се, идете даље, не треба много размишљати о томе. Ми играмо сваки трећи дан, ту су повреде и путовања која утичу на екипу. Већ имамо двојицу повређених фудбалера. Фримпонг и Рикардињо ће у наредних неколико утакмица сигурно бити ван строја. Такође, дајемо шансу и омладинцима, јер су је они заслужили својим залагањем.

И поред тога што их у четвртак очекује дуел у групној фази Лиге Европе са Арсеналом о коме се много прича, фудбалери Црвене звезде фокусирани су само на сутрашњи меч са Мачвом.

Морамо да будемо реални. Апсолутно знамо да је тај четвртак нешто велико, не само за звездашку јавност, већ и за цео регион. Али, ја не желим да причам о тој утакмици, она је тек у четвртак. Моји играчи су свесни да је у овом тренутку тема само Мачва. Првенство нам је битно и само о томе размишљамо. Како која утакмица буде долазила и завршавала се, тако морамо да се пребацујемо.

У медија се претходних дана доста говорило о понудама за Звездиног нападача Ричмонда Боаћија.

Не знам ништа о томе. То шта се пише у медијима нама није битно. Рчмонд је јуче тренирао са екипом, то је све што ми је важно.

Звездин шеф стручног штаба говорио је и о шанси да се фудбалери из домаће лиге нађу у репрезентацији Србије.

Има доста квалитетних играча у нашој лиги и ми тренери се трудимо да сви они играју што боље. Селектор је тај који на крају одлучује ко ће играти. Ја ћу наравно увек бити субјективан према својим играчима и рећи ћу да им је место у репрезентацији. Дужност нас тренера у српском фудбалу јесте да дајемо све од себе, да радимо вредно и да играчи напредују уз нас. Крајњи суд о квалитету доноси селектор.

Милојевић је оценио свој учинак, у стилу премијера, након нешто више од 100 дана проведених у Звезди.

Наравно да могу боље, у сваком сегменту. Човек кад ради треба да се труди да буде што бољи, ја се тиме водим. Исто као и моји играчи, а они су министри у мојој влади, сви могу да буду бољи. То је једини прави пут, поготво код спортиста – поручио је Милојевић.

Претходни текстИ ’’Mitsubishi’’ стао уз Црвену звезду
Следећи текстСавић: Звезда заслужује пуне трибине и Лигу шампиона