Звезда наставља борбу против рака дојке

77

Фудбалери Црвене звезде и ове године подржали су акцију борбе против рака дојке.

Октобар, месец посвећен борби против рака дојке, обележава се већ препознатљивим симболом – розе машницом. Зато су данас наши првотимци Мичел Доналд, Александар Пешић и Милан Борјан, заједно са девојкама из ЖФК Црвена звезда на нашем највећем стадиону закачили розе мрежу на голове. На тај начин скренули су пажњу на распрострањеност рака дојке и подигли свест о значају превенције и раног откривања болести.

Угледни српски кардиохирург, председник Здравствене комисије ФСС и члан УО Црвене звезде Миљко Ристић подржао је ову акцију.

Фудбалски клуб Црвена звезда, као највећи на овим просторима, води рачуна пођеднако и о мушком и о женском спорту. Ова акција, која ће се спроводити и у будућности, има за циљ да укаже на значај обољења жена, као и да се подигне свест о важности превенције. Ствар је, нажалост, веома озбиљна. Србија је на неславном другом месту по броју оболелих од карцинома дојке у Европи. И овом акцијом радимо на томе да се превентивним прегледима тај број смањи – рекао је Ристић.

Звездин капитен Мичел Доналд имао је важну поруку за све даме.

Увек радо подржавам овакве акције. Некада људи мисле да у животу имају проблеме и да су несрећни, али нису свесни да има оних који нажалост пате од озбиљних болести и којима је заиста тешко. Зато бих желео да апелујем на све жене да одлазе редовно на превентивне прегледе и да воде рачуна о свом здрављу – поручио је Доналд.

Претходни текстСезонске карте у продаји још само три дана
Следећи текстПешић: Тим увек испред појединца