Црвено-бели отпутовали у Каунас

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у четвртак у раним јутарњим часовима, преко Франкфурта и Виљнуса за Каунас, где их у петак од 19 часова очекује старт нове сезоне Евролиге против Жалгириса.

Црвено-бели старт најелитнијег такмичења дочекују у добром расположењу након три стартне победе у АБА лиги.

Први противник Црвеној звезди је стари познаник и некадашњи освајач овог такмичења, Жалгирис, клуб који је синоним за кошарку у Литванији.

Тренер црвено-белих Душан Алимпијевић очекује тешку утакмицу, али жели добру игру Црвене звезде у једној од најлепших дворана у Европи са врло верним и бучним навијачима.

Ми смо тај мали циљ, мини план који смо имали да са три добијене утакмице уђемо у Евролигу остварили. Сада следи старт Евролиге, који за почетак треба да потврди добар рад у припремном периоду. У Каунасу ћемо наступити комплетни, Лазић се полако уводи, није то још увек на оптималном нивоу, Дангубић се опоравио од повреде, Фелдин тренира са екипом од уторка. Црвена звезда неће ни у једној утамици ићи на то да је унапред изгуби. Борићемо се до краја. Знамо неке наше реалне циљеве у Евролиги. Многи су показали и одређени дозу забринутости, како ће Црвена звезда уопште изгледати у Евролиги, да ли ће уопште направити тим. Сада после овог старта опет се појављују нека очекивања која су већа. Оно што је сигурно, направили смо квалитетан састав, а за нешто више, као што је Евролига, потребно је додатно време.

О Жалгирису се зна све…

Први противник је Жалгирис, екипа и клуб који се понаша слично као и Црвена звезда. На првом месту, са великим бројем домаћих играча, у земљи која се фанатично воли кошарка и у којој је кошарка спорт број 1.Тврда чврста екипа која игра на ивици фаула. Имамо ту погодност да су већ одиграли 6 утакмица у домачем првенству што нам је дало могућност да их добро проанализирамо. Идемо тамо да се прикажемо, ја се надам у још бољем светлу него у претходним утакмицама, где се видела и мала доза неуиграности.

Бранко Лазић:
Тежак меч је пред нама, Жалгирис је одличан тим, имају одличну атмосферу у својој Арени, представљају земљу која воли кошарку. Међутим, идемо тамо да пробамо да направимо изненађење, да добијемо, и тако искористимо шансу уколио се она укаже. Тиме би на прави начин отворили и ово друго такмичење у сезони, након АБА лиге.

Милко Бјелица:
И Жалгирис као и наш тим, улази у ову сезону улази у промењеном саставу, што не значи да ће бити лошији. Чека нас јака утакмица, изузетно тешко гостовање, можда и најтеже, не рачунајући прве две три екипе Евролиге.Ту је и тежак пут до тамо, али добро, свесни смо свега тога што нас чека, спремали смо се протекла два и по месеца за ове ствари, и не би требало да буде изненађења.Идемо из утакмице у утакмицу… – рекао је Милко Бјелица пред пут у Каунас.

Црвено-бели су у 6 часова, у четвртак кренули пут Франкфурта, а након вишесатне паузе у Немачкој, наставили су ка Виљнусу. У среду у раним поподневним часовима, аутобусом ће се из Виљнуса пребацити ка 100 километара удаљеном Каунасу.

У четвртак увече ће у „Жалгирио Арени“ одрадити први тренинг, пред утакмицу која се игра у петак од 19 сати уз директан пренос на ТВ „Спортклуб“.

Претходни текстИлић: Доказујем се из дана у дан
Следећи текстУчинак Звездиних репрезентативаца