Звезда славила у Љубљани

99

Кошаркаши Црвене звезде мтс продужили су победнички низ у новој сезони. Црвено-бели су до треће победе у АБА лиги стигли на гостовању Олимпији где су славили резултатом 73:82 (29:18, 13:25, 16:21, 15:18).

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да ређају победе на почетку нове сезоне. Црвено-бели су до треће победе у АБА лиги дошли на неугодном гостовању у Љубљани. Кључ победе био је у фантастичној одбрани коју су изабраници Душана Алимпијевића играли од друге деонице па до краја меча.

Свакако битан фактор био је повратак на паркет капитена Бранка Лазића који је донео велику енергију тиму и зауставио разигране бекове. Саиграчи су следили његов пример, а поентерским учинком истакли су се Огњен Добрић са 7 поена и Тејлор Рочести који је убацио 16. Одличан меч одиграо је и тандем високих играча Стефан Јанковић – Матиас Лесор који су убацили 13, односно 12 кошева.

Црвено-бели су добро започели утакмицу и стекли предност од 7:2. Ипак, у наставку се ривал разиграо. Звездина одбрана није била довољно агресивна што је Олимпија искористила и постигла 29 поена у првој деоници што јој је донело двоцифрено вођство на крају првог квартала – 29:18.
Одбрана изабраника Душана Алимпијевића се полако консолидовала, а брзи контранапади били су кључни на путу да се предност смањи. Мало по мало, црвено-бели су прилазили, а играч потпуног преокрета био је Стефан Јанковић.

Звездин крилни центар је имао фантастичну ролу, погађао је са полудистанце, био први у контри и уписао је и једну тројку. За седам и по минута на паркету на свом конту је имао 11 поена, а баш после његове добре одбране и додавања за Добрића црвено-бели су поново повели (43:42) и са тим вођством отишли на велики одмор.

И у наставку меча се играло у брзом ритму. На почетку се боље снашла Олимпија и поново преузела вођство, али се Звездина игра убрзо консолидовала и добром одбраном и брзим контрама повратили вођство. Капитен Лазић донео је чврстину у одбрани, а Радичевић је сјајно разигравао. Резултат је била серија 15:4 и највеће вођство црвено-белих у завршници трећег периода – 63:52.

Изабраници тренера Алимпијевића вођство су чували одличном одбраном. Након 29 поена у првој деоници, домаћин је у наредне три деоници постигао само 44. Свако питање победника решио је најефикаснији актер утакмице Огњен Добрић који је два минута пре краја постигао нову тројку за девет поена разлике 67:76.

Остатак посла је био рутина у рукама Тејлора Рочестија. Звезда је забележила и трећу победу у АБА лиги. Победа у Љубљани била је сјајна увертира пред почетак Евролиге. Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак започињу свој европски пут гостовањем Жалгирису у Каунасу.

Петрол Олимпија – Црвена звезда мтс 73:82 (29:18, 13:25, 16:21, 15:18)

Петрол Олимпија: Кастрати 6, Барбарич, Радуловић 2, Оливер 11, Шпан 5, Бубнић 3, Баџим 12, Морган 10 8 (12ск), Шћекић, Батл 17, Јурчек, Хорват 7.

Црвена звезда мтс: Кешељ 2, Радичевић 4 (7ск), Дангубић 6, Лазић 4, Лазаревић 2, Антић, Добрић 17, Јанковић 13, Рочести 16 (7ск, 6ас), Лесор 12 (9ск), Јовановић, Бјелица 7.

Претходни текстНенад Перуничић: Добар дерби
Следећи текст„Легенде Маракане“ | Митар Мркела