Партизан – Црвена звезда 22:23 (13:10)

132

Рукометашима Црвене звезде припао је 84. првенствени дерби на Бањици након преокрета – 23:22! Најефикаснији Шотић са 5 голова.

На дан када је симбол Београда „Победник“ прославио 89. рођендан Црвена звезда и Партизан су се састали 84.пут у првенственим мечевима. Симболика у сваком смислу, а дерби на Бањици припао је Црвеној звезди.

Након првих пар минута у којима су се смењивале грешке оба ривала, први гол је постигнут са седам метара, Матичић је савладао Милосављева. Уследила је игра гол за гол, а Звезда преко капитена Бабића стиже до прве осетније предности (3:6). У тим тренуцима Милосављев је одбранио неколико битних шутева и два седмерца, а Партизан прво изједначио, а затим и повео 9:7. Голман црно-белих је био одличан током целог меча, и улио је малу дозу несигурности играчима Црвене звезде, што су преко капитен Живковића домаћи успели да казне.

На полувреме се отишло резултатом 13:10 за Партизан, Мандићу је гол поништен због корака, а Радовановић је погодио за три гола предности пред одмор.

Уласком у игру Шотића и Александра Бабића у другом полувремену, Звезда је одмах одговорила. Репрезентативно крило је већ у првом нападу одузео лопту и погодио у контри, а затим и Александар Бабић погађа за 13:12.

Звезда преко Шорића стиже до 16:16, а захваљујући Дејану Милосављеву који је бранио изванредно, Партизан се враћа на колосек са два гола.

Међутим, шампионски карактер црвено-белих је брзо дошао до узражаја. Ненад Перуничић је затражио тајм-аут, Немања Љубеновић забележио две интервенције, а његови саиграчи одиграли одлично у одбрани и стигли до изједначења. Иван Мошић је погодио за 19:20 и прво вођство након дужег периода, а затим изнудио и два минута.

Уследили су голови Мандића и Александра Бабића, Звезда иде на 20:22. Стевановић је успевао само да приближи свој тим на гол минуса, Александар Бабић узвраћао, а гол који је потврдио победу Звезде постигао је Младен Шотић из мртвог угла.

Успео је поново Стевановић да смањи на 22:23, Александар Бабич је искључен, а на 46 секунди до краја Ненад Перуничић тражи тајм-аут. Милосављев је одбранио ударац Мандића, али Партизан није успео да изради напад, лоше бачена лопта за полуконтру и крај меча.

Трећа победа Црвене звезде из исто толико утакмица. Једини тим са максималним учинком и 1.место.

Најефикаснији је био Младен Шотић са 5 голова, по 4 су постигли капитен Дејан Бабић, Ненад Мандић и Александар Бабић. У редовима домаћих капитен Живковић је постигао 8 голова.

У наредном колу, у петак у „Шумицама“ Звезда дочекује Рудар из Костолца.

Партизан – Црвена звезда 22:23 (13:10)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 1.000. Судије: Марић и Машић. Седмерци: Партизан 6 (6), Црвена звезда 4 (2). Искључења: Партизан 8, Црвена звезда 10 минута.

ПАРТИЗАН: Јокић, Живковић 8 (5), Радовановић 2, Павловић, Миленковић 3, Микић, Станојловић, Пижурица, Радивојевић, Трнавац, Југов, Стевановић 6 (1), Ивановић 2, Гленџа, Максић 1, Милосављев. Тренер: Ненад Максић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 5, Радисављевић, Мошић 1, А. Бабић 4, Блечић, Палевић, Пешић, Љубеновић, Бугариновић 1, Милосављевић 1, Пејчиновић, Матичић 2, Мандић 4, Д. Бабић 4, Кљајић 1. Тренер: Ненад Перуничић.

Претходни текстПобеда Звезде у Загребу
Следећи текстНенад Перуничић: Добар дерби