Црвено-бели допутовали у Љубљану

67

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у петак у вечерњим часовима у Љубљану, где ће у недељу од 17 часова играти меч 3. кола АБА лиге против екипе Олимпије.

Словеначки лигаш је на старту нове сезоне забележио победу против Игокее и пораз од Цибоне у Загребу, док су црвено-бели славили против Морнара и Мега Бемакса.

Након тренинга у дворани „Александар Николић“ и ручка, тренер црвено-белих повео је у петак поподне пут Љубљане све расположиве снаге, што значи да се тиму након повреде прикључио и опорављени капитен Бранко Лазић.

Један од малих циљева које смо поставили на почетку је да стартујемо са 3-0 у регионалној лиги, и онда са самопоуздањем уђемо у Евролигу. Утакмица у Љубљани има специфичну тежину. Биће нам то прво гостовање и то против Олимпије, која је „погодила“ са избором странаца, такође имају континуитет у раду и са те стране нећемо имати олакшан, нити лак посао у дворани „Тиволи“. Оно што ми представља задовољство је да су сви здрави и спремни за ову утакмицу, што значи да нам се враћа и капитен Лазић – рекао је тренер Душан Алимпијевић.

Екипа Црвене звезде мтс у суботу ће одрадити два тренинга у Љубљани, а велико охрабрење је опоравак и повратак Бранка Лазића.

Очекује нас прво гостовање у новој сезони АБА лиге, у сваки меч улазимо озбиљно и мотивисано. Осим што желимо бодове, свака утакмица на почетку сезоне за нас је прилика да напредујемо као тим и да се уигравамо. Олимпија је ове сезоне направила добру екипу, странци су показали да су појачања, али понављам, желимо да са три победе и додатним самопоуздањем кренемо и у нову сезону Евролиге – рекао је капитен црвено-белих, Бранко Лазић.

Црвено-бели се одмах након утакмице враћају у Београд, а нови пут заказан је већ за средину наредне недеље када екипа Црвене звезде мтс гостује Жалгирису у Каунуасу.

Утакмицу Петрол Олимпија – Црвена звезда мтс преносиће ТВ Аренаспорт.

Претходни текстПовратак кући и одлазак у легенде
Следећи текстВажне победе млађих селекција