Саопштење КК Црвена звезда мтс

601

Саопштење КК Црвена звезда мтс поводом добијених арбитража на судовима у Швајцарској, за провизије за поједине играче, који су играли у клубу у периоду до 2010.године.

КК Црвена звезда мтс жели овом приликом да обавести кошаркашку јавност, са намером да стекне јасан увид у проблеме и тешкоће са којима се сусрећемо у свом раду, да Америчка агентска кућа „Executive Pro Management AG”, са својим власником Лућаном Капикјонијем, већ две године врши огроман притисак и напада клуб иницирајући арбитражне поступке са неоснованим захтевима за накнаду измишљених провизија из сезона 2007/2008; 2008/2009; и 2009/2010.

Овај притисак који траје већ дуже времена, а о коме нисмо обавештавали јавност, и који има много већу „дубину” него што се то може закључити на први поглед, достигао је своју кулминацију и помало чудну коинциденцију током овог лета.

Случајно, или (готово извесно) не, КК Црвена звезда мтс исцрпљује се сада случајевима пред арбитражним судовима у Швајцарској, око играча који су одавно отишли из Звезде. Међутим, одштетни захтеви за измишљене провизије њихових менаџера, који су очигледно радили на чудним принципима са генералним менаџером Црвене звезде у периоду од 2008-2010.године, потпомогнутим тада „човеком из сенке” а данас високим функционером једне кошаркашке организације, остали су до данас!

Разлог за све ово је покушај дестабилизације КК Црвена звезда мтс, а можда им је и понестало пара за њихове заједничке знане и незнане пројекте.

– КК Црвена звезда мтс је добио захтев да надокнади 98.137 евра у арбитражном спору пред Арбитражним судом при Арбитражном институту Швајцарске коморе у Лугану. Тај спор је КК Црвена звезда мтс добила, а тужилац је чак обавезан на плаћање трошкова у износу од скоро 22 хиљаде швајцарских франака. Иако је КК Црвена звезда мтс добила овај спор, ова значајна средства још увек нису уплаћена клубу, што мислимо да није случајно!.

– У другом арбитражном спору пред БАТ (Basketball Arbitral Tribunal) у Женеви, постављен је новчани захтев за накнаду штете у износу од чак 223.000 евра? Арбитражном Одлуком захтев је одбијен, а тужилац је обавези да КК Црвена звезда мтс плати 15.000 евра на име трошкова, што каои претходном случају, до данас није учинио.

Врхунац безобразлука (или намере да се КК Црвена звезда мтс исцрпљује и на овај начин) је нови захтев за арбитражом пред Арбитажним судом за спорт у Лозани, постављајући идентични новчани захтев као у другој арбитажи, али у виду жалбе на Одлуку БАТ, што је преседан и правно немогуће!

Са ове временске дистанце, у светлу свих дешавања током овог лета, остаје нам само да се запитамо, али и упознамо кошаркашку јавност, да ли је и овај напад о коме кошаркашка јавност у Србији не зна готово ништа, само један у низу разних „смицалица” које смо доживели током претходног периода, у намери да се опструише рад овог клуба и управе која је успешна? Почев од наизглед обичних, а заправо врло неодмерених изјава око финансијског стања у клубу, разних комешања по „градским кошаркашким” кафићима, и дешавања у кошаркашким „кулоарима”?

КК Црвена звезда мтс неће објавити имена играча око којих се водио спор, нека то кажу они који сада годинама касније желе да наплате новац за измишљене провизије. Међутим, онда нека кажу и шта је позадина овог неуспешног напада, који ће их на крају коштати хиљаде и хиљаде евра за трошкове суђења и арбитраже. Очигледно да промене у КК Црвена звезда мтс по сваку цену – немају цену. Очекујемо да БАТ покаже исту ефикасност у наплати потраживања која КК Црвена звезда мтс има у овим споровима, као што показује и приликом БАТ одлука када клубови имају обавезе плаћања према играчима или менаџерским агенцијама.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстИсторијски рекорд након 10 кола
Следећи текстМилојевић: Фудбалски празник у Крушевцу