Милојевић: Фудбалски празник у Крушевцу

54

Након велике европске победе над Келном фудбалере Црвене звезде очекује наставак домаћег првенства. Изабраници Владана Милојевића гостују Напретку у Крушевцу сутра, 1. октобра, а меч је на програму од 17 часова.

Гостујемо екипи која је у врху нашег фудбала и по играчким квалитетима и по организацији клуба. Пред својом публиком играју одлично, имају један од најлепших стадиона код нас и читава атмосфера у Крушевцу је права фудбалска. Што се тиче моје екипе, данас после тренинга ћу знати више о томе ко се како осећа и кога ћу повести на пут. Имамо играче којима је потребна пауза, цео дан сам у контакту са медицинским тимом. Најбитније ми је здравље мојих фудбалера, првенситво је дуго и мораћемо да одморимо неке играче. Без обзира на све, сутра ћемо бити максимално спремни да одиграмо одличну утакмицу – рекао је Милојевић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде изузетно цени колегу који са клупе предводи Напредак.

Напредак је скуп одличних појединаца и очекујем добру утакмицу. Мислим да српски фудбал то заслужује. Тренер Косановић је неко ко је оставио траг у нашем послу и један је од водећих тренера у српском фудбалу. Доста тога од њега може да се научи. Ипак, ја размишљам само о својој екипи и о томе како ћемо ми сутра изгледати на терену.

Борбеност и жеља на терену фудбалерима Црвене звезде не недостају ни на једној утакмици.

Емотивно и психолошко празњење су пођеднако битан фактор, али ми немамо тај проблем. Рекли смо и на старту да желимо да вратимо Звезду тамо где јој је и место у Европи тако да смо знали да нас очекује много нових ствари. Ми нисмо прошли припреме заједно, играчи су долазили у различитим тренуцима, нисмо могли да радимо на неким стварима као друге екипе због недостатка времена. Код мојих играча ми је најбитније то што им је психолошки моменат можда и јачи од физичког. Видите да не одустају никад, често на терену иду и преко својих граница и то ме посебно радује.

Од почетка сезоне стижу похвале на рачун тима Владана Милојевића.

Фудбал је колективан спорт и много пута из добре игре искоче појединци, али заслуга за све иду читавој екипи. Задовољан сам својим тимом, начином на који раде у потпуно новим околностима. Пријају нам све похвале које добијамо, јер оне представљају потврду нашег доброг рада. Оне су обавезујуће за нас, увек морамо да дижемо лествицу и да будемо све бољи. Даћемо све од себе да наставимо у оваквом ритму.

Након меча у Крушевцу следи репрезентативна пауза.

Одмор ће свима пријати. Моји играчи заиста на свакој утакмици дају све од себе, а то се највише види кроз податке колико смо километара претрчали на европским утакмицама. На мечу са Келном смо претечали 116 километара, а наш ривал два километра мање. Добро по нас у том параметру је то што смо и у првом и у другом полувремену трчали идентично, по 58 километара. Надтрчали смо и Краснодар чији играчи су на утакмици са нама прешли 111 километара. Из свих ових података јасно је зашто долази до премора код играча. Пауза ће нам добро доћи да се одморимо и да спроведемо рекуперацију – поручио је Милојевић.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс
Следећи текстЦрвена звезда срушила Синтез!