Историјски рекорд након 10 кола

54

Ниједна генерација фудбалера из дуге Звездине историје није успела да уради оно што је изабраницима Владана Милојевића пошло за руком од старта сезоне. Наиме, ово је први пут у историји да је једна екипа Црвене звезде у првих десет кола примила само један гол.

Одбрана Црвене звезде је готово непробојна од старта сезоне. Ниједном тренеру пре Владана Милојевића није успело да сачини одбрану која је толико чврста на домаћој сцени у почетној фази првенства.

Тај податак ми значи као продукт нечега што смо радили од почетка. Морам да признам да је лепо чути то, али ипак је много тешко упоређивати се са великанима који су генерацијама играли пре нас. Много ствари су нам они оставили у наслеђе и много је онога што тек треба да стигнемо и престигнемо, а што су они урадили. Ми тренирамо и играмо најбоље што умемо, без намере да остварујемо икакве рекорде. Битно ми је да играчи знају шта очекујем од њих, да раде на терену оно што је њихов посао и да одржавају дисциплину. Савремени фудбал је игре у два правца и мој сан је да Звезда игра фудбал какав је присутан свуда у Европи – рекао је Милојевић.

Оно што је такође битно јесте и чињеница да Црвена звезда не игра дефанзивно. Наши фудбалери налазе се на првој позицији са 28 бодова, имају 9 победа и један реми, а постигли су 24 гола.

Нека се тако настави и у Крушевцу.

Претходни текстЗвезди треће место у Бањалуци
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда мтс