Црвена звезда срушила Синтез!

97

Црвена звезда се вратила у игру! Наши ватерполисти су савладали фаворизовани Синтез из Казања са 8:10 (1:2, 3:2, 2:2, 2:4) у свом другом мечу на квалификационом турниру за Лигу шампиона у Румунији.

Црвено-бели су од самог старта меча показали да нису као туристи дошли у Орадеу и да су у озбиљној конкуренцији за пласман у елитно европско такмичење.

Огњен Стојановић је довео наш тим у вођство, а након искључења Његована Синтез је изједначио преко Фатахутдинова. Ново вођство нашем тиму донео је Марко Радовић. На почетку друге четвртине Руси преокрећу резултат у своју корист са два гола Аленичева. Његован поравнава резултат, а Стојановић користи играча више и својим другим голом доводи Звезду у ново вођство. Ипак, на полувреме се отишло нерешеним резултатом после гола Артема Одинцова.

Голом Филипа Кликовца Синтез долази у вођство, а ново изједначење доноси Ђорђе Танасковић из петерца. Нови гол руских ватерполиста пао је преко Одинцова, а Вељко Танкосић својим првим голом на утакмици уводи меч у неизвесну завршницу. Последњи период игре Црвена звезда је започела фуриозно. Голови у мрежи Синтеза су се ређали. Прво Танкосић постиже свој други погодак, потом Стојановић, а онда и Његован и Звезда стиче убедљиву предност (6:9). Уследило је искључење Николе Бурсаћа са правом замене, али то није пореметило екипу Дејана Савића која преко Танкосића повећава вођство. До краја сусрета Синтез је са два гола Мехдија Марзукија ублажио пораз, а наши ватерполисти су на крају славили резултатом 8:10.

Овом победом знантно су се повећале шансе црвено-белима за пласман у следећу рунду квалификација за Лигу шампиона, а наредни ривал нашег тима је Вуљагмени из Грчке. Меч је на програму у недељу у 9 часова по нашем времену.

СИНТЕЗ КАЗАЊ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:10 (1:2, 3:2, 2:2, 2:4)

Орадеа, Румунија – Судије: Сабестијан Дервије (Француска) и Аксел Бендер (Немачка). Играч више: Синтез 11(5), Црвена звезда 7(2). Петерци: Црвена звезда 1(1).

СИНТЕЗ: Антонов, Плискевич, Магомаев, Одинцов 2, Бугајчук, Кликовац 1, Фатахутдинов 1, Марзуки 2, Степаник, Рижов-Аленичев 2, Закиров, Гинијатов, Галимзјанов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 3, Јовић, Бурсаћ, Шуберић, Радовић 1, Његован 2, Тохољ, Николов, Танасковић 1, Стојановић 3, АСановић, Тодоровски.

Претходни текстМилојевић: Фудбалски празник у Крушевцу
Следећи текстОмладинци убедљиви