Убедљив тријумф Звезде у првом мечу Континентал Купа

97

Хокејаши Црвене звезде остварили су убедљиву победу у првом мечу А групе Континентал Купа против Есје Рејкјавик из Исланда резултатом 6:1 (3:0, 0:1, 3:0).

Прва рунда Континентал Купа игра се у Леденој дворани Пионир у Београду. Победник турнира пласираће се у другу рунду такмичења.

Црвено-бели су сјајно започели меч. Већ у 5. минуту Давид Сефич је искористио одличну асистенцију Иље Олонова и тако довео наш тим у вођство. Сефич је у првој трећини био маестралан, па је у 15. минуту постигао нови гол после сјајне акције. Не дуго затим у 17. минуту Црвена звезда је искористила пауер плеј. Сефич је дошао до хет-трика за 3:0, а овога пута му је асистирао Павле Подунавац.

У 27. минуту гости су дошли у ситуацију да имају 5 на 3, после искључења Михаила Бучкина и Петра Новаковића, али нису искористили ту прендност. Уследило је још једно искључењње за наше хокејаше. Филип Пајевић је морао два минута ван терена у 30. минуту, али ни то Есја није искористила да смањи вођство изабраника Игора Кривошлика. Ипак, када се чинило да је Звезда успела да се одбрани од силних налета Исланђана пао је гол за госте, а стрелац је био Роберт Сигурдсон.

На старту трећег периода игре, у 42. минуту Урош Бјелоглрић је искористио шансу после гужве испред гола гостију и након асистенција Бркушанина и Бучкина повећао вођство наше екипе на 4:1. Звезда је наставила са сјајном игром и у 44. минуту Павле Подунавац је сјајно шутирао са дистанце и погодио за 5:1 после пауер плеја. Црвено-бели су искористили још један пауер плеј у 49. минуту, а Подунавац је још једном страховитим ударцем затресао гол гостију и поставио коначан резултат – 6:1.

У другом сусрету А групе екипа Зејтинбурну из Истанбула је са 4:3 савладала бугарски Ирбис Скејт.

Хокејаши Црвене звезде ће у суботу 30. септембра играти против турске екипе од 19,30 часова уз директан пренос на каналима ТВ Арена спорт.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЕСЈА РЕЈКЈАВИК 6:1 (3:0, 0:1, 3:0)

Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Џеронимус ден Ридер, Вистурс Левалдс, Дарко Поповић. Казне: Црвена звезда 8 минута, Есја 12 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Козак, У. Новаковић (1ас), Подунавац 2 (1ас), Вучуревић (4ас), Сефич 3 (2ас), Олонов (2ас), Анић, Сабадош, Ђумић, Бркушанин (1ас), Бучкин (1ас), Пајевић, Леонов, П. Новаковић, Керезовић, Даниел, Стојсављевић, Бјелогрлић 1, Цвик, Вукичевић.

ЕСЈА РЕЈКЈАВИК: Јохансон, Валдимарсон, Кубош (1ас), Шарапов, П. Мак, Бјорнасон, Тормодсон, Палсон, Колар, Семорад, Кнутсон, Сигурдсон 1, Гудлаугсон, Гудмундсон, Оскарсон, Гуднасон, М. Мак.

Претходни текстПораз Звезде на почетку квалификација за Лигу шампиона
Следећи текстМи смо шампионски тим