Пораз Звезде на почетку квалификација за Лигу шампиона

71

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз у првом мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона од Орадее резултатом 6:3 (2:1, 2:1, 1:0, 1:1).

Домаћин је повео са 2:0, стрелци су били Иштван Сабо и Леванте Ванчик, а Ђорђе Танасковић је смањио на 2:1 пред крај прве четвртине. Звезда је успела да изједначи голом Небојше Тохоља који је искористио предност играча више. До краја другог дела игре Орадеа је поново головима Саба и Ванчика дошла до предности од два гола.

У наставку меча играло се веома чврсто, а Лазар Добожанов је морао још једном да извади лопту из мреже. Овога пута стрелац је био Максимилијан Коста за 5:2. Свој трећи гол на мечу Ванчик је постигао на два и по минута пре краја меча за 6:2 и тако решио питање победника. Пораз црвено-белих ублажио је Александар Његован и поставио коначних 6:3.

Ватерполисте Црвене звезде сутра очекује нови меч у коме ће се састати са главним фаворитом на турниру руским Синтезом из Казања који је у првом мечу савладао грчки Вуљагмени.

ЦСМ ДИГИ ОРАДЕА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 6:3 (2:1, 2:1, 1:0, 1:1)

Орадеа, Румунија – Судије: Аксел Бендер (Немачка) и Серхио Галиндо (Шпанија). Играч више: Орадеа 5(1), Црвена звезда 5(1). Петерци: Црвена звезда 1(0).

ОРАДЕА: Пијетловић, Ванчик 3, Добре, Ченк, И. Сабо 2, Р. Сабо, Рока Баркело, Ковац, Гергељфи, Георгеску, Коста 1, Илисје, Гаврис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић, Јовић, Бурсаћ, Шуберић, Радовић, Његован 1, Тохољ 1, Николов, Танасковић 1, Стојановић, Асановић, Тодоровски.

Претходни текстБорјан: Кад побеђујемо не осећам бол
Следећи текстУбедљив тријумф Звезде у првом мечу Континентал Купа