Срнић: Време је за нови погодак

68

Звездин крилни нападач Славољуб Срнић налази се у одличној форми од старта сезоне. Такмичење у Европи отворио је поготком у првом мечу против малтешке Флоријане, а нада се да ће голгетерски учинак унапредити на мечу против Келна.

Отворио сам сезону на одличан начин, постизао сам голове и сматрам да су они награда за вредан рад који улажем свакодневно. После поготка у Краснодару сам почео да бележим асистенције, које ми пођеднако значе и које су такође битне за екипу. Жао ми је што осим асистенције против БАТЕ Борисова нисам успео и да затресем мрежу. Спремам се да се вратим на прави пут против Келна и да се можда поново упишем у листу стрелаца – рекао је Срнић.

Изабраници Владана Милојевића хладне главе дочекују други меч у групној фази Лиге Европе.

Цела екипа спрема се као и за сваку утакмицу до сада, сваки меч нам је под једнако важан и сваки пут идемо на победу. Пошто нас у четвртак очекује дуел у групи Лиге Европе нормално је да он изазива већу пажњу и у медијима и код навијача. Осећа се нешто другачија атмосфера и то је нормално, али ми не мењамо свој приступ утакмици, јер нам је он доносио одличне резултате од старта сезоне.

Келн је ове сезоне изборио пласман у групну фазу европског такмичења након 25 година.

Не бих рекао да ће тај недостатак искуства у Европи њима представљати проблем. Ипак су они Немци, играју изузетно јаку лигу и одлична су екипа. Они су врло дисциплиновани у игри, играју чврсто и не одступају од своје тактике ни у једном тренутку. Наша највећа предност је што од почетка сезоне играмо тимски, сви смо у служби екипе. Када на то додамо и чињеницу да се одлично разумемо на терену постаје јасно зашто смо остварили овако добар резултат у досадашњем делу сезоне.

Огромно интересовање влада за меч између Келна и Црвене звезде те тако нема сумње да ће трибине бити испуњене до последњег места.

Навикли смо се у последње време да играмо пред пуним трибинама на европским утакмица и то је прелеп осећај. Наши навијачи су уз нас где год да играмо, подршка није изостала ни на једном гостовању. Исто тако и у Келну очекујем неколико хиљада наших навијача, који ће нам бити додатни ветар у леђа. Мислим да ће бити јако леп фудбалски амбијент, јер су и навијачи Келна познати по томе да праве одличну атмосферу – поручио је Срнић.

Претходни текстНа данашњи дан „сломљен“ Кајзерслаутерн
Следећи текстЦрвено-бели екипни победници веслачке регате у Вишеграду